Castells
Ara Castells 10/07/2022

Vilafranca i Vella mostren el repertori de castells de nou

Els verds completen el doblet de nou pisos i els rosats s'anoten el 3d9f

3 min
3d9f dels Castellers de Vilafranca a Altafulla

AltafullaEls castells de nou han arribat a les places i hi han arribat per quedar-se. Ràpidament, hem passat pàgina dels primers compassos de la represa i ja és habitual que les colles afrontin reptes importants. Aquest dissabte els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van revalidar els nou pisos a Altafulla, ja descarregats en anteriors setmanes, en el primer cara a cara de la temporada de les dues colles.

Els vilafranquins s’han anotat la millor actuació del cap de setmana, amb un nou doblet del 3 i del 4 de 9 amb folre. Aquest últim el van haver de defensar al límit durant la baixada, amb un pis de quarts excessivament obert, mentre que el tres tampoc va ser del tot plàcid amb una pujada força nerviosa. Ho van arrodonir amb el 4 de 8 amb agulla, del qual va oferir moltes més garanties el pilar que l’estructura del quatre. A més, van tancar l’actuació amb el pilar de 6.

La Colla Vella també van voler mantenir un ritme elevat en aquest inici de juliol, en el qual sovint els rosats abaixen un pèl el llistó després de Sant Joan. D’aquesta manera van completar un bon 3 de 9 amb folre, però sí que van descartar el 4 de 9 amb folre per manca d’efectius. Els vallencs també van fer el 5 de 8 i el 4 de 8 amb agulla, bastant treballat en la baixada en el primer descarregat de l’any. En canvi, en el pilar de 6 final, l’espadat va oferir millors prestacions.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona van seguir rodant els bàsics de vuit –3 i 4 de 8–, que van tenir un petit tremolí constant, tot i que en cap moment van perillar. No van estar de sort, en canvi, amb el 2 de 7, que van desmuntar per indecisió de la canalla i van descartar en quarta ronda, on van fer el 5 de 7. Aquest diumenge també han actuat a Banyeres del Penedès, amb castells de set i un intent desmuntat de 3 de 8.

Els que van sortir més contents de la plaça del Pou, però, van ser els Castellers d’Altafulla amb una actuació completa d’estrenes. D’aquesta manera, van fer els seus primers 2 de 6, 5 de 6, 3 de 7 i pilar de cinc de la temporada, tots descarregats amb una gran execució.

Els Sagals recuperen els vuit pisos

Del cap de setmana també sobresurt el primer 4 de 8 de l’any dels Sagals d’Osona, la quinzena colla que completa un castell de vuit enguany, a més de fer el primer 5 de 7 de la temporada. En la festa major de Vic, els Marrecs de Salt també van estrenar el 2 de 7, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia van tenir el 4 de 7 amb agulla com a millor castell.

La Joves de Valls ha actuat a la Riera de Gaià, on ha seguit donant rodatge al 5 de 8, mentre que no han pogut fer el 2 de 8 amb folre, que han desmuntat. Entre dissabte i diumenge també s’ha vist el 4 de 8 a Barcelona i Berga, per part dels Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró, Castellers de Sabadell i Castellers de Barcelona.

A Banyeres del Penedès, els Nens del Vendrell volien descarregar el primer 2 de 7 de l’any, que van fer divendres sencer en assaig amb la xarxa, però que a plaça els ha quedat en carregada. Altres estrenes destacades del cap de setmana han sigut el 7 de 7 dels Xicots de Vilafranca, el 3 i 4 de 7 amb agulla dels Castellers de Berga i el primer castell de set de l’any dels Castellers de Badalona.

stats