Ara Castells 26/05/2019

Els Xiquets de Reus folren el Pallol

La diada no va poder gaudir dels castells de nou pisos però sí de les construccions de la gamma alta

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets de Reus estrenen el 2d8f en la diada del Pallol

La diada del Pallol a Reus va ser, dissabte, l’escenari triat pels Xiquets de Reus per estrenar el seu primer dos de vuit amb folre de l’any. La presència de la Colla Vella dels Xiquets de Valls no va ser suficient per poder gaudir de les construccions de nou pisos, si bé el nivell va situar el llistó en la gamma alta dels vuit pisos.

Les colles castelleres segueixen aprofitant les jornades locals per avançar feina en aquest inici de curs. Ahir va ser el torn dels Xiquets de Reus, que van aprofitar l’oportunitat per treure de l’armari el dos de vuit amb folre. Els de la camisa de color avellana ja fa dies que li anaven al darrere, però calia trobar la cita oportuna i arrossegar un bon grapat de castellers per intentar-lo amb garanties. Si l’any passat completaven en aquesta diada la ‘clàssica de castells de vuit’ -el tres i el quatre de vuit més el dos de set- dissabte van estrenar-hi la primera tripleta, al sumar un pis a la torre.

Aparcats els castells de nou pisos, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va optar per seguir rodant les tres estructures que han de ser vitals en l’atac a la gamma extra. Van repetir el cinc de vuit, el quatre amb el pilar i el dos folrat, tres castells que fa dies que descarreguen amb prou seguretat. Tot i que enguany el ritme del món casteller està sent més baix, igual que l’exigència de les colles, el calendari ens recorda que la setmana vinent, a la Selva del Camp, farà un any que hi estrenaven el cinc de nou folrat.

Els Xiquets de Tarragona per fi es van poder treure les espines clavades els últims caps de setmana i van descarregar els dos castells bàsics de vuit en una mateixa actuació. Fa una setmana van deixar el tres de vuit en intent desmuntat i fa dues van fer llenya del quatre després de l’aleta. Dissabte van trobar un altre cop la normalitat al descarregar les dues construccions de vuit pisos i sumar-hi el cinc de set.

Xiquets de Reus: 4d8, 2d8f, 3d8, 2 P5, 4 P4

Xiquets de Tarragona: 3d8, 4d8, 5d7, V5

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d8, 4d8p, 2d8f, P6, 4 P5

stats