Un banyador que neteja el mar

El vestit de bany està format per un material porós que repel·leix l’aigua i pot absorbir fins a 25 vegades el seu propi pes

Meritxell Martinez
1 min

BarcelonaUn banyador que permet netejar els mars i oceans. Els creadors són un grup d’investigadors de la Universitat de Califòrnia, a Riverside. Han desenvolupat un vestit de bany amb un material porós que repel·leix l’aigua i absorbeix brutícia. Pot absorbir fins a 25 vegades el seu propi pes.

El material porós que permet filtrar la contaminació del mar rep el nom de sponge -esponja, en anglès- i permet emmagatzemar tot tipus de material contaminant, segons seus els creadors. L’esponja es neteja al ser sotmesa a 1000ª C, temperatura a la qual es poden alliberar les substàncies absorbides. El banyador es pot reutilitzar fins a 20 vegades.

El mètode s'ha desenvolupat a partir d'una estructura de plàstic, creada amb una impressora 3D, que suporta l’esponja ultra absorbent.

Inicialment, el material es va crear com a mètode de neteja dels vessaments de petroli i per dessalinitzar l’aigua marina. L’ús del banyador per a netejar el mar és un dels usos que se’n poden derivar. Altres opcions que es planteja el grup d’investigadors són aplicacions en el camp de la indústria aeroespacial.

El grup d’investigadors de la Univeristat de Califòrnia a Riverside va desenvolupar el projecte amb l’estudi d’arquitectura Eray Carbajo i va guanyar el primer premi del concurs Reshape 15 Wearable.

stats