El micromecenatge evita que Benjy, un bou gai, sigui enviat a l'escorxador

El bou havia estat condemnat després que el granger comprovés que no tenia interès per les vaques

Ara
1 min
Benjy, el toro que s'ha convertit en una estrella a Irlanda / AFP JOANNA MCNICHOLAS

BarcelonaEstem acostumats a veure com campanyes de micromecenatge serveixen per filmar documentals o tirar endavant tota mena de projectes culturals. El que ja resulta menys habitual és que el micromecenatge serveixi per salvar una vida. Ha passat a Irlanda, i la vida salvada és la de Benjy, un bou que s'ha fet extraordinàriament popular des que es va saber que estava destinat a l'escorxador perquè no tenia interès en les vaques.

Tot va començar quan es va saber que els responsables de la granja on viu en Benjy van decidir sacrificar-lo. El motiu: en comptes d'intentar muntar vaques s'estimava més relacionar-se amb altres mascles. En fer-se pública la notícia —per un diari local, el 'Connaught Telegraph'— organitzacions de defensa dels drets dels homosexuals i dels animals van posar en marxa una campanya per salvar-li vida. Es tractava de recaptar prou diners per fer canviar l'opinió dels grangers, que veien en Benjy una despesa no amortitzable.

La campanya es va viralitzar, i els donatius van començar a arribar d'arreu del món. Sam Simon, un dels creadors dels 'Simpsons', hi va col·laborar amb 5.000 lliures. "A tots els animals els espera un trist final en el comerç de la carn, però matar un bou perquè és gai hauria estat una tragèdia doble", ha dit Simon. En pocs dies, s'han recaptat 9.000 lliures, més del necessari per portar Benjy a un refugi per a animals situat a Norwich, Anglaterra.

stats