Microsoft prepara la retallada de plantilla més importants dels últims cinc anys

La corporació podria acomiadar més treballadors que l'any 2009, en què ja va fer fora a 5.800 persones

Ara
1 min
L'ombra home utilitzant el telèfon mòbil a la Computex exhibition a Taipei el 2014 / REUTERS

BarcelonaMicrosoft està planificant la retallada laboral més gran que hagi fet els últims cinc anys i podria fer fora més empleats que el 2009, en què ja va acomiadar 5.800 empleats, segons ha difós l'agència nord-americana 'Bloomberg'. L'empresa ha anunciat que prendrà aquestes mesures a causa de la integració de la unitat de telefonia Nokia Oyj.

La corporació va adquirir Nokia Oyj el 2013 juntament amb els seus 30.000 empleats. Afegits als que ja tenia Microsoft, són 127.000 en total, molts més que el 83.000 que té Apple. Per tant, els acomiadaments afectarien, segons les fonts, el personal de Nokia i el de àrees de Microsoft que tenen relació amb la telefonia, com el màrqueting i l'enginyeria.

L'anunci arriba després que el conseller delegat, Satya Nadella, hagi presentat el pla estratègic, que aposta pels dispositius mòbils, pel desenvolupament de la informàtica al núvol i pel software de productivitat. Microsoft encara ha de concretar els detalls de la reestructuració i 'Bloomberg' no ha pogut contactar amb cap portaveu per obtenir declaracions.

stats