XARXES

El Calellòmetre, una eina a la xarxa per solucionar els problemes del municipi

Una pàgina web que han creat els ciutadans permet que els habitants exposin les seves queixes i suggeriments a l'Ajuntament de Calella. El consistori envia una fotografia quan ha corregit els desperfectes per deixar-ne constància

Redacció
1 min

CalellaUn bloc de participació ciutadana, El Calellòmetre, permet que els ciutadans del municipi maresmenc facin arribar al consistori diverses observacions sobre la ciutat, sobretot aspectes que cal corregir, com ara desperfectes urbans, però també suggeriments o altres detalls dels quals estiguin particularment orgullosos. Els usuaris disposen d'una bústia per enviar-hi les queixes, acompanyades d'una fotografia. L'aspecte assenyalat queda en la categoria de "pendent" fins que l'ajuntament corregeix el desperfecte. Aleshores, el consistori comunica que el problema s'ha solucionat i en deixa constància amb una nova fotografia.

En un mes de vida, el projecte, que també és present a Facebook i a Twitter, ha rebut una gran quantitat de missatges de ciutadans implicats, i també del consistori, que ha vist amb bons ulls el projecte “fins al punt que els responsables administratius se l'han fet seu i ens han penjat un bàner a la mateixa pàgina web consistorial”, explica Carles Pascual, un dels creadors del Calellòmetre. “Penso que és un fet diferencial i pioner que està ajudant molt a posar fi a la burocràcia administrativa. Funciona i la gent s'hi implica”, resumeix Pascual.

stats