Una web per aprendre xinès i una aplicació per a congressos: les guanyadores dels premis puntCAT

El concurs pretén fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català

Ara
2 min
Tres estudiants de Teknós de la UVic-UCC recullen el premi a la millor aplicació mòbil

BarcelonaQuè tenen en comú una web per aprendre xinès a través de l’intercanvi lingüístic i una aplicació per compartir informació en congressos i altres esdeveniments? Una i altra han sigut les guanyadores de la sisena edició del concurs que organitza la Fundació puntCAT destinat a estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i superior (CFGS).

El premi per a la millor web ha estat per a aprendrexines.cat, que té com a objectiu millorar el coneixement del xinès a través de l’intercanvi lingüístic. Ha estat elaborada per alumnes de CFGS de l'Institut Baix Camp de Reus.

En la categoria d’aplicacions mòbils, els guanyadors han estat Eloi Carracedo, Andreu Gallart i Bernat Baulenas, tres estudiants de Teknós de la UVic-UCC que han dissenyat BShare.cat, un sistema que permet gestionar de manera ecològica, senzilla i ràpida tota la paperassa necessària per preparar un acte o una reunió.

Durant l'acte de lliurament de guardons, celebrat aquest dimarts al CosmoCaixa de Barcelona, el president de la Fundació puntCAT, Ricard Huguet, ha reivindicat que "cal més oferta de continguts digitals en català" i ha posat la fundació al servei "de tothom qui tingui una idea per tirar endavant projectes de qualitat".

El certamen té com a objectiu fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català, i ha comptat amb la participació de més de 2.000 alumnes repartits en 667 grups de 101 centres educatius d’arreu dels Països Catalans.

Altres treballs que han resultat premiats són babylo.cat, una pàgina on es pot trobar tot tipus d’informació sobre bebès; el portal informatiu sox.cat, que informa de novetats sobre esport i tecnologia, i reportbullyng.cat, una pàgina dedicada a l'explicació de l'assetjament escolar i civil.

stats