Xarxes

Els fundadors de YouTube compren Delicious a Yahoo!

Chad Hurley i Steve Chen mantindran el mateix servei de marcadors socials que ofereix la pàgina web i desenvoluparan aplicacions per resoldre la sobrecàrrega d'informació

Redacció
1 min
Delicious

BarcelonaYahoo! ha comunicat en el seu blog que els fundadors de YouTube, Chad Hurley i Steve Chen, han adquirit el servei Delicious. L'empresa no ha precisat els termes econòmics de l'acord i es limita a assegurar que els nous propietaris es proposen continuar i millorar el servei.

Delicious és un servei online que permet compartir els enllaços favorits d'un internauta amb altres membres de la xarxa.

Yahoo! va anunciar el desembre passat la seva intenció de vendre Delicious, argumentant que volia centrar-se en el negoci de les recerques online i allunyar-se d'altres estratègies.

Delicious va ser creat per Joshua Schachter el 2003 i Yahoo! el va comprar el 2005 amb una inversió de 20 milions de dòlars, però no ha aportat millores significatives al servei des d'aleshores.

L'empresa del cercador assegura que ha escollit Hurley i Chen, entre les nombroses ofertes rebudes, perquè han mostrat passió pel projecte i una visió particular del que ha de ser Delicious.

Els fundadors de YouTube van crear el portal de vídeos el 2005 i el van vendre a Google 18 mesos més tard. Hurley va ser director general de YouTube fins a l'octubre de l'any passat.

Delicious assegura en el seu blog que una de les premisses fonamentals després d'aquesta venda és proporcionar una transició sense problemes als usuaris. En aquest sentit, Yahoo! continuarà treballant amb Delicious fins al mes de juliol de 2011, fins que el període de transició s'hagi completat, moment en què la informació es traslladarà al nou propietari de la companyia.

stats