Et fa mandra anar a córrer? Una aplicació de mòbil et multa si no hi vas

Dos graduats de Harvard ideen una 'app' que t'obliga a dir quants dies faràs exercici. Si compleixes, cobres; si no, pagues

Isaac Salvatierra
2 min
Gympact

BarcelonaUn dels bons propòsits per a aquest setembre és tornar a fer exercici? Dos graduats de Harvard han ideat una aplicació de mòbil revolucionària que pretén acabar amb les tradicionals campanes al gimnàs. Molta gent s'hi apunta però després no hi va, i acaba amb una doble frustració: es van acumulant els quilos i a sobre cada mes paga per un servei que no fa servir.

L'aplicació es diu Gym-Pact. L'usuari es compromet a fer exercici determinats dies a la setmana. Si compleix el compromís, cobra; si no, paga.

L'eina es va posar en marxa fa uns mesos, de moment només per a l'iPhone d'Apple. Fins ara funcionava a base de gimnasos. Havies de fer el 'check-in' al teu gimnàs per certificar cada cop que hi anaves. Però des de la setmana passada ja es pot vincular al Runkeeper, una de les aplicacions més usades pels aficionats al 'running'.

Per cada incompliment, Gym-Pact carrega com a mínim 5 dòlars a la targeta de crèdit que l'usuari va donar quan es va registrar. Es pot ampliar l'aposta. Si es compleix la promesa, es cobra en efectiu. Els diners estan gestionats per PayPal i es poden retirar a partir dels 10 dòlars. La quantitat de diners que es guanya per cada promesa complerta varia en funció de quants participants mandrosos han incomplert aquella setmana els seus compromisos.

"L'economia del comportament demostra que és molt eficaç vincular incentius en efectiu a coses concretes i fàcils d'aconseguir com anar al gimnàs", explica al 'New York Times' Yifan Zhang, cofundador de la companyia el 2010 amb Geoff Oberhofer. "A la gent no li agrada perdre diners, és un dels incentius més forts, molt més que guanyar diners".

stats