Denuncien a l'Audiència Nacional un regidor de la CUP de Torroella de Montgrí per unes piulades "amenaçant" la policia

Carles Ventura va demanar ahir disculpes per l'escrit a la xarxa social

L'associació Una Policía para el Siglo XXI ha denunciat a l'Audiència Nacional Carles Ventura, un regidor de la CUP de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), per unes piulades "amenaçant" la policia arran d'uns tuits sobre agents que treballaven en les inundacions pel desbordament del riu Segura. 

Les piulades les hauria fet el 14 de setembre, quan el sindicat de policia Jupol va penjar a les xarxes una imatge en la qual es podien veure agents ajudant els afectats per la gota freda. L'associació que ara ha denunciat el regidor va reproduir la foto al seu perfil de Twitter afegint el comentari: "Una altra catàstrofe i altra vegada els de sempre donant un cop de mà: el 15-M, les joventuts comunistes, els okupes, etc. cridant: «Els carrers seran sempre nostres», bé... menys si plou... mai falten a la cita per engrandir el nostre país".

Aleshores, el regidor hauria respost en una piulada –que ja ha estat esborrada– amb la frase: "Vaja, que sou els imbècils de sempre però repetint 'segle XXI' cada dos per tres per semblar nous o més moderns. Apa, a mirar sota el cotxe..."

En un comunicat, l'associació considera l'escrit una "amenaça" i una "clara al·lusió" al que "milers de companys van haver de fer durant tants anys al País Basc". La situació, diuen, s'agreuja perquè l'autor de les piulades és un càrrec públic que "té total capacitat per col·lectivitzar un discurs d'odi i legitimar el terrorisme entre els seus adeptes".

El regidor va fer una nova piulada ahir lamentant l'escrit. "El 14 de setembre  passat vaig fer un tuit mencionant la @PoliciaSXXI que va poder ofendre i ferir sensibilitats i va estar complement fora de lloc. No va ser la meva intenció i demano disculpes".

Ciutadans demana la seva dimissió

El grup de Ciutadans del municipi ha demanat la seva dimissió per uns fets que considera "intolerables". El portaveu de la formació taronja, Pere Cuadros, també s'ha mostrat sorprès pel "silenci" de la CUP. "És inexcusable que no reprengui el seu regidor ni l'amonesti, perquè dona la sensació que estan emparant que pugui amenaçar d'aquesta manera, perquè no és l'única vegada que ho ha fet", afirma Cuadros.