MÚSICA

La GIOrquestra celebra El seu quart aniversari

L’orquestra simfònica de les comarques gironines, la GIOrquestra, presenta nova temporada amb un programa que inclou concerts simfònics amb la participació de solistes de gran projecció internacional. El primer, amb el qual la GIOrquestra vol celebrar el seu quart aniversari, es farà aquest diumenge a l’Auditori de Girona, i inclourà les obres més destacades del compositor txec Antonín Dvorák, com ara el Concert per a violoncel i la Simfonia número 9, coneguda popularment com a Simfonia del nou món. L’actuació es fa coincidir amb el 175è aniversari del naixement de Dvorák. Sota la direcció de Marcel Sabaté, el concert comptarà amb la participació d’un dels millors violoncel·listes de l’actualitat a nivell mundial, Daniel Müller-Schott.

Un concert dedicat a Txaikovski

A més d’aquest concert simfònic, la programació de la GIOrquestra d’aquest any inclou un altre gran concert monotemàtic, dedicat a la música romàntica de Txaikovski. Se celebrarà el 8 de maig a l’Auditori de Girona i hi participarà Nemanja Radulovic, un dels nous genis internacionals del violí.

A més, la GIOrquestra farà una gira per les comarques gironines que durà per primera vegada l’orquestra a les poblacions de Maçanet de la Selva (23 abril), Palafrugell (24 abril) i Figueres (3 maig), amb una producció sorprenent i inèdita de format mitjà anomenada Tango Piazzola, en què participaran el compositor sud-africà Christopher Duigan i el virtuós saxofonista clàssic català David Salleras.

Deixant de banda les produccions simfòniques, la GIO també presenta dues formacions de cambra amb l’objectiu d’acostar la música clàssica arreu del territori: GIO Ensemble i GIO Solistes.

La GIOrquestra es va estrenar el 5 de febrer del 2012 amb una actuació que va ser un èxit de públic. Va néixer de la iniciativa privada dels germans Marcel Sabaté (director musical) i Jaume Sabaté (director general) i compta amb un ampli suport institucional i privat. Després de tres anys de creixement i progressió contínua, la GIO afronta el futur amb l’objectiu de consolidar-se com una de les orquestres de prestigi de Catalunya.

Seguint el seu lema “Música en majúscules”, la GIO es considera una orquestra versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils. A part d’actuar en diversos festivals de les comarques de Girona, també ha estat present en festivals de Barcelona com el dels Jardins del Palau Reial de Pedralbes, acompanyant el tenor Josep Carreras.

Més continguts de

El + vist

El + comentat