Comarques Gironines 27/10/2014

Cadaqués es manifestarà dissabte contra el pla de gestió de l'àmbit marí del Cap de Creus

L'Ajuntament ja ha aprovat una moció en contra del PRUG, que tampoc no satisfà els sectors nàutic, pesquer i turístic del municipi

Ara
2 min
El Cap de Creus

CadaquésLa platja gran de Cadaqués acollirà el dissabte 1 de novembre, a partir de les quatre de la tarda, una manifestació per demanar al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que retiri el polèmic pla rector d'ús i gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus. Els sectors nàutic, pesquer i turístic i els veïns del municipi s'han posicionat contra el pla, que tampoc no compta amb el suport de l'Ajuntament; divendres passat, el ple va aprovar, per unanimitat, una moció contra el PRUG. L'alcalde, Joan Figueras, es reunirà aquest divendres amb el conseller Pelegrí. Segons Figueras, "quan temes tan sensibles com aquest no es polititzen vol dir que el poble està unit i que la solució és possible".

Campanya a les xarxes

L'alcalde ha avançat que lluitaran per aturar el PRUG i ha demanat als diferents sectors i a particulars que expressin el que no els agrada d'un text que, a parer d'alguns veïns consultats per l'ARA, "atempta contra la idea i projecte de futur que té el poble. Aquest PRUG és la fi d'anys i anys d'eco-turisme sostenible sense que cap llei existís ni ho hagués regulat I és la fi d'anys de tradició i cultura marinera en el nostre estimat Cap de Creus", lamenten. Per aquesta raó, s'ha iniciat una campanya a les xarxes amb els hashtags#RetiremElPRUG i #CadaquesNOesToca.

Activitats en l'àmbit marí

Els sectors afectats treballaran amb el consistori perquè es torni a elaborar el PRUG, aquesta vegada escoltant al territori. De moment, l'ajuntament està pendent de la resposta de la Generalitat. El PRUG del Parc Natural del Cap de Creus és el document que ha de regular quines activitats i en quines condicions es poden dur a terme dins l'àmbit marí del parc; activitats com ara la pesca professional i d'esbarjo, la navegació i el fondeig d'embarcacions (d'empreses turístiques i particulars), o el busseig, quedaran sotmeses a aquesta regulació. Unes activitats que representen la major part de l'activitat econòmica d'aquesta àrea i que amb el PRUG quedaran molt restringides Pel que fa al busseig al Parc Natural, per exemple, el PRUG preveu fixar un nombre màxim d'embarcacions i bussejadors que s'hauran d'amarrar obligatòriament a boies especialment habilitades per a aquest ús i que s'hauran de reservar amb antelació. Un 20% de les boies es reservarien per als bussejadors individuals i la resta serien per als centres habilitats. Una regulació que no agrada ni a les empreses que es dediquen al busseig ni als pescadors de la zona.

stats