Successos

Els Mossos van permetre la destrossa de tres habitatges a Figueres propietat del pistoler del doble crim de Girona per evitar enfrontaments

El centenar d’amics i familiars de les víctimes portaven bastons i destrals

ARA
2 min
El cotxe propietat del sospitós del doble crim
a Girona, completament calcinat en un aparcament de Mont-ras

BarcelonaL’intendent Xavier Domènech, subcap dels Mossos d’Esquadra a la regió de Girona, ha explicat que divendres al vespre el cos va valorar que era millor permetre la destrossa de tres habitatges a Figueres, propietat del presumpte autor del tiroteig mortal a Girona, que enfrontar-se al centenar d’amics i familiars de les víctimes, que portaven bastons i destrals. Domènech ha dit a RAC1 que les persones que hi vivien ja havien fugit per por a una revenja. “Era una qüestió més d’honor seu i d’orgull; era més una teatralització que no pas l’acció en si mateixa”, ha afirmat. L’intendent ha dit que els familiars els han transmès que ja han acabat les accions de revenja i, de fet, la policia descarta que es donin nous incidents violents relacionats amb el crim.

Divendres al vespre, una comitiva de cotxes en què viatjaven familiars dels morts i els feritsal tiroteig al barri de la Font de la Pólvora van arribar a Figueres amb l’objectiu de destrossar tres cases ubicades als barris de Sant Joan i Culubret i que eren propietat del presumpte autor dels dos assassinats. Davant dels habitatges es van arribar a reunir centenars de persones. Allà ja s’havia desplegat un dispositiu preventiu dels Mossos, i els agents van preguntar al grup quin era el motiu del seu desplaçament a Figueres. Ells els van explicar “clarament” el que volien fer. “Contenir-los hauria estat molt difícil. No podem crear un mal més greu del que volem evitar”, ha argumentat Domènech, que ha concretat que ell mateix s’hi va desplaçar fins allà per mediar una situació “una mica complicada”. “El que volien era restablir el seu orgull dintre de la seva llei, no permetre que els habitatges del clan contrari seguissin com estaven”, ha afegit.

Davant d’aquests fets, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha denunciat que fa anys que la ciutat pateix les conseqüències d’un col·lectiu “que es pren la llei pel seu compte, fora del marc legal”. “La llei ha de ser igual per a tothom i a tots els barris de la ciutat, i no ens cansarem de recordar-ho”, ha afegit el batlle, amb relació a l’actuació policial.

Els Mossos han hagut d’actuar al barri de la Font de la Pólvora i altres punts de Girona des de la nit del doble assassinat, quan amics i familiars de les víctimes i els ferits van intentar accedir per la força a l’Hospital Josep Trueta. L’endemà van destrossar i saquejar els habitatges del fugitiu i del seu entorn a Girona, com a represàlia i símbol d’haver-los desterrat, i dies després van aparèixer quatre motos i una llanxa socarrimades en una rotonda del barri que pertanyien al pistoler.

Cerca del fugitiu

La policia continua buscant l’autor de la ràfega d’una trentena de trets feta amb un fusell d’assalt AK-47 que va matar Yolanda H. i Juan H. De fet, els Mossos el tenen identificat –es diu Guillermo i té antecedents per tràfic de drogues i vincles amb el tràfic internacional d’armes– i confien a trobar-lo aviat, si bé tampoc descarten que s’acabi lliurant pel setge que està exercint l’entorn de les víctimes. Mentrestant, la junta local de seguretat de la capital gironina va acordar dijous mantenir “de manera ininterrompuda” el dispositiu policial reforçat fins que el barri recuperi “la normalitat”.

stats