Comarques Gironines 08/07/2019

ERC canvia de socis i pacta amb Junts per Salt

A la passada legislatura els republicans van governar amb Independents per Salt - CUP

Ara
1 min
L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, amb la vara

GironaCanvi de socis a l'Ajuntament de Salt. La passada legislatura ERC va governar amb Independents per Salt - CUP (Ips), però els resultats de les eleccions municipals van obrir altres les possibilitats. Els republicans van guanyar amb set regidors –dels onze que donen la majoria absoluta– i podien triar si governar en minoria, amb JxCat (4), amb el PSC (5) o repetir la coalició amb Ips-CUP (2).

Finalment, i segons han informat els dos partits en un comunicat, després d'un període de negociacions, ERC i JxCat han signat un pacte de govern amb l'objectiu de "garantir la governabilitat de l'Ajuntament i posar en marxa projectes ambiciosos". Segons expliquen, han encaixat "les propostes programàtiques dels dos partits" i han definit "les polítiques a desenvolupar en els propers quatre anys", tot i que encara no en donen cap detall. Diuen que en les properes setmanes anunciaran el paquet de mesures i accions que inclou el programa de govern.

Fruit de l'acord, el nou equip de govern, format pels set regidors d'ERC i els quatre de JxCat, tindrà tres tinences d'alcaldia: la primera, per a Margarita de Arquer –que encapçalava la llista de JxSalt–, que es farà càrrec de l'àrea de Serveis a les Persones, Drets Socials, Salut i Ocupació. La segona i la tercera serà per als republicans Àlex Barceló (Territori, Serveis Públics, Medi Ambient i Sostenibilitat) i Toni Vidal (Serveis Generals, Econòmics i Govern Obert, Seguretat i Protecció Civil). Hi haurà quatre dedicacions exclusives i la resta de membres del govern "tindran dedicació parcial o seran retribuïts mitjançant indemnitzacions per assistències".

stats