Comarques Gironines 08/07/2019

ERC pressiona JxCat perquè trenqui el pacte amb el PSC al Consell Comarcal de la Selva

Els postconvergents van anunciar que repetien la coalició amb els socialistes i IpS

Ara
1 min
Imatge de la seu del consell comarcal de La Selva, situada a Santa Coloma de Farners

GironaERC mou fitxa per intentar que JxCat canviï de socis de govern al Consell Comarcal de la Selva. La setmana passada els postconvergents van anunciar que repetien la coalició amb el PSC i Independents de la Selva, amb qui van compartir govern la passada legislatura. Els tres partits van defensar la feina feta els darrers quatre anys i no veuen motius "per canviar una acord que funciona".

No obstant això, i després de les pressions que han sorgit arran del pacte a la Diputació de Barcelona entre JxCat i el PSC, els republicans han enviat avui un comunicat en què "lamenten profundament" l'acord dels postconvergents amb els socialistes perquè "provoca perdre l'oportunitat de crear un govern independentista".

A més, revelen que van oferir la presidència del consell a JxCat i assenyalen que "des del principi" han tingut "la mà estesa" per governar plegats al consell selvatà, però creuen que "en cap moment hi va haver una voluntat real de pactar per part de JxCat". Els dos partits tenen 10 representants cadascun al consell comarcal de la Selva.

Per acabar, els republicans recorden que aquest seria el pacte "amb més sentit" després dels acords al Parlament i del pacte entre les dues formacions a la Diputació de Girona. I indiquen que "no entenen" que la formació de Carles Puigdemont hagi reeditat un acord que va generar "tanta oposició ciutadana" al ple de Santa Coloma de Farners.

stats