XARXES SOCIALS
Comarques Gironines 16/10/2015

Facebook confon amb una web de cites el Fòrum Connecta

Gerard Bagué
2 min
La pàgina web del Fòrum Connecta permet concertar cites ràpides professionals.

GironaEl Fòrum Connecta, una jornada que els pròxims dies 27 i 28 d’octubre tindrà lloc a l’Auditori de Girona per connectar persones que estan buscant feina amb les empreses que tenen vacants per cobrir, està tenint molt problemes per anunciar-se a Facebook perquè la xarxa social l’ha confós amb una web dedicada a les cites amoroses i n’ha bloquejat els bàners. Anna Codina, consultora de màrqueting d’El Giroscopi i responsable d’activar el fòrum a les xarxes, explica que després de contractar alguns anuncis a Facebook es va trobar que van desaparèixer sobtadament de les xarxes, al mateix temps que van rebre un avís de l’administració de la xarxa social en què se’ls comunicava que no s’acceptaven anuncis de webs de cites.

Tot sembla indicar que els motors de cerca de Facebook van creuar una sèrie de paraules sospitoses: speed dating, cites, contacte, connecta… Una de les activitats innovadores del Fòrum Connecta és la possibilitat que tenen els demandants de feina d’establir cites ràpides (l’ speed dating professional) amb els responsables de les relacions laborals d’una trentena de les principals empreses gironines. Tot i que Facebook no ha respost a cap dels correus enviats, els anuncis s’han pogut publicar finalment eliminant algunes de les paraules que induïen a confusió.

En la política de privacitat de Facebook, on es detalla el contingut restringit, hi apareixen les webs de cites. Concretament, s’hi diu que “els anuncis de serveis de cites a internet únicament estan permesos amb l’autorització prèvia de Facebook” i s’afegeix que han de complir els requisits de segmentació (no adreçats a públic menor d’edat). Entre les especificitats que reclama per a aquests anuncis es detalla que “no es permeten anuncis de llocs web orientats principalment a trobades sexuals, ni els que tenen opcions per a parelles o grups o que promocionin la promiscuïtat, les relacions sense compromís o les aventures amoroses”.

Format innovador

Amb res d’això pot relacionar-se el Fòrum Connecta, que és impulsat per la Cambra de Comerç de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Fòrum Carlemany, amb la col·laboració de la UdG. El format del fòrum és innovador, ja que a més de la qualitat de les ofertes de feina que les empreses posen a l’abast dels assistents a la seva web, www.forumconnecta.com, es podrà assistir a tallers formatius i tenir entrevistes personals amb els directors de recursos humans d’empreses líders de les comarques gironines. Entre les empreses amb ofertes a la web hi ha Metalquimia, Prefabricats Planas, Noel, Concentrol, Dibosch, Roberlo, Tecalum, Frit-Ravich, Hipra, Bellsolà, etcètera. Hi haurà ponents de primer nivell, com Emilio Duró i Carles Torrecilla.

stats