Comarques Gironines 31/10/2016

Lliuren els segells Girona Excel·lent a 38 productes de la demarcació per la seva qualitat agroalimentària

El president de la Diputació subratlla que reconeixen la "feina ben feta" i que són una plataforma de promoció

Acn
2 min
Els representants de les 25 empreses que han rebut el segell Girona Excel·lent / ACN

GironaLa Diputació de Girona ha entregat aquest dilluns els segells Girona Excel·lent 2016-2017, que inclouen 38 productes de 25 empreses diferents. Aquestes empreses lluiran el segell que distingeix la qualitat agroalimentària gironina durant dos anys. L'objectiu d'aquests segells és buscar l'"excel·lència" dels productes locals i donar-los suport i posar en relleu la gran qualitat de la tradició i de la innovació del sector agroalimentari gironí", segons el president de la Diputació de Girona, Pere Vila.

El jurat de la segona edició va fer vuit tastos a cegues el juliol passat d’un total de 159 mostres presentades, un per cada família de productes que inclou el segell: anxoves, arròs, begudes locals, conserves de fruita i almívars, foie gras, olis, vins i lactis. La condició per aspirar a aquest reconeixement és acreditar que les empreses i artesans estan establerts de forma permanent a la demarcació i que tot el procés d'elaboració es faci a comarques gironines.

Entre els objectius d’aquests segells hi ha la voluntat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de les comarques gironines, i també d’ajudar els productors locals i facilitar al consumidor la tria de productes de proximitat.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha defensat que el sector alimentari gironí és la "locomotora econòmica" i s'ha compromès a seguir donant suport als productors i empresaris col·laborant en la seva formació en l'àmbit internacional.

De tots els productes seleccionats, quatre tindran el segell permanentment: la poma Royal Gala, de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona; les varietats de fesols de gra petit i setsetmanera de la Denominació d’Origen Protegida Fesols de Santa Pau; la galeta Organic Teules, de Trias Galetes - Biscuits SA, de Santa Coloma de Farners, i els ametllats (galeta d’ametlla), de Galetes Camprodon SA, de Camprodon. Tots els tastos es van realitzar amb vuit jurats específics, formats per cinc professionals de la gastronomia cada un.

Entre els productes reconeguts amb el segell, hi ha la ratafia Russet, la cervesa Marina-Costa Brava i l'arròs Molí de Pals (el semillarg i el rodó perlat), per citar-ne alguns exemples. En aquesta segona edició hi ha hagut set subcategories que han quedat desertes. Es tracta de l'arròs integral, formatges tendres, recuit de drap, mató, formatges frescos, gelees i vi escumós.

stats