Comarques Gironines 20/04/2017

L’oli d’oliva Clos de la Torre, de Rabós d’Empordà, guardonat a Los Angeles entre els millors del món

El producte s’elabora de forma artesanal i exclusivament amb les olives produïdes a les finques de l’empresa

Ara
2 min
Una imatge dels productes de l’empresa

Rabós d'EmpordàL’oli d’oliva verge extra Clos de la Torre, produït per l’empresa Oleícola de l’Empordà, ha sigut guardonat entre els millors del món a Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition, als Estats Units, una de les competicions més prestigioses del sector. L’oli d’oliva elaborat en aquest petit celler de Rabós d’Empordà ha obtingut una medalla de plata. Martí Clos, gerent de Clos de la Torre: “El premi reconeix la qualitat del nostre producte i la gran cura que sempre hem posat en la seva elaboració”. “Aquesta distinció és important per posicionar el nostre producte en el mapa internacional”, afegeix.

Oleícola de l’Empordà ha format part d’aquest certamen juntament amb 368 productors procedents d'una vintena de països. En aquest concurs, que aquest any ha rebut 600 mostres, es reuneixen els principals professionals del sector i es concedeixen les medalles als millors olis del món.

Oleícola de l’Empordà produeix un oli de gamma alta i un altre de consum de proximitat. A més, elaboren olivada d’olives verdes i negres, melmelada d’olives i mel, i oli ecològic. Aquests productes van adreçats a mercats 'gourmet' i 'delicatessen', botigues especialitzades i establiments de restauració.

L’oli Clos de la Torre està produït exclusivament amb la collita d’olives de les finques de l’empresa situades a Garriguella, Rabós d’Empordà, Espolla i Peralada amb l'objectiu de tenir l'absoluta garantia que són de la màxima qualitat.

L’oli verge extra Clos de la Torre, molt afruitat, amb un gran equilibri i molt ric en aromes i gustos, s’elabora amb tres varietats d’oliva: l’argudell, (autòctona de l’Empordà), la picual ( d’origen andalús) i la frantoio (autòctona de la Toscana italiana), plantades a les finques que l'empresa té a l’Empordà. S’envasa en ampolles de vidre fosc i llaunes metàl·liques per protegir-lo de la llum.

stats