Comarques Gironines 09/09/2019

Sant Julià de Ramis reclama a l'Estat els 13.000 euros en danys que va causar la Guàrdia Civil l'1-O

L'Ajuntament ha presentat un recurs a l'Audiència Nacional després de no tenir resposta de Justícia

Ara
1 min
Imatge de l'actuació de la Guàrdia Civil durant l'1-O a Sant Julià de Ramis

Girona13.429,55 euros. És la xifra dels danys i desperfectes que va ocasionar la Guàrdia Civil durant la seva actuació de l'1-O al pavelló de Sant Julià de Ramis, segons la taxació de l'arquitecte municipal. L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis va presentar una reclamació patrimonial al ministeri de Justícia però, després de sis mesos sense resposta, ara el consistori ha decidit fer un pas més i presentar un recurs contenciós a l'Audiència Nacional per reclamar la quantitat econòmica.

A l'escrit, l'Ajuntament defensa que "l'actuació d'alguns membres de la Guàrdia Civil" es va "escapar dels límits de la proporcionalitat que exigeixen aquest tipus d'actuacions i, en conseqüència, es podrien haver evitat els danys ocasionats". En aquest sentit, el consistori recalca que els "desperfectes" es podrien haver "evitat" si l'actuació s'hagués dut a terme "de manera diferent" i subratlla que "en cap cas" l'acció del cos policial "es va coordinar amb cap representant de l'Ajuntament".

L'alcalde de la població, Marc Puigtió, ha deixat clar que aniran fins "al final" per aconseguir que se'ls reconegui la indemnització. Durant l'1-O, la Guàrdia Civil va trencar el vidre de la porta d'entrada del pavelló municipal de la població i diverses portes de dins de l'edifici, entre altres desperfectes.

stats