Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

Alemanya, per si de cas, preparada per una "improbable" fallida de Grècia

Alemanya no les té totes sobre el futur de Grècia. És per això que el govern d'Angela Merkel ha pres mesures -tot i que no s'han detallat- per fer front a una possible fallida del país hel·lè. Ho va revelar ahir Wolfgang Schäuble, el ministre de Finances alemany, al setmanari Der Spiegel . Schäuble va explicar que és "improbable" la suspensió de pagaments de Grècia, però un país responsable com Alemanya ha de protegir-se contra les conseqüèn- cies que podria provocar aquesta situació.

El ministre de Finances del govern de Merkel, a més, es va fer ressò de l'acord assolit amb la banca del país. "Es tracta d'un èxit -considera Schäuble-. Fa un parell de mesos ningú no creia seriosament que aconseguiríem una participació de la banca en el rescat". Les entitats financeres alemanyes es van comprometre amb l'executiu germànic a participar amb 3.200 milions d'euros en el segon rescat grec.

Les entitats encara no han concretat les seves contribucions individuals a les ajudes, però sí que ho ha fet una asseguradora. Allianz va avançar també ahir a Der Spiegel que la seva participació en el rescat serà de 300 milions d'euros. Això sí, el president de la companyia, Michael Dickmann, va reclamar a Brussel·les "una xarxa de seguretat per als creditors privats", perquè si no hi ha un flotador d'aquestes característiques "ningú no invertirà a Grècia". Dickmann va proposar que una part del mecanisme permanent de rescat que ultima la UE estigui destinat a assegurar que les inver sions dels agents privats estiguin garantides en un 90%.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT