Autonomies i ajuntaments com a trampolí cap a la Moncloa

Si els sondejos no s'equivoquen, el mapa que quedi després de les eleccions del maig pot ser d'un blau (popular) uniforme. Hi haurà punts calents en els comicis.

Illes Balears, frec a frec
José Ramón Bauzá
S'enfronta per primer cop al president socialista, Francesc Antich. El seu repte serà recuperar la majoria absoluta però caldrà veure com influeixen els escàndols, ara als jutjats, dels governs de Jaume Matas.

Sevilla com a emblema
Juan Ignacio Zoido
El PP ja va guanyar a la capital andalusa a les últimes eleccions locals. Ara creuen que tenen a l'abast la majoria necessària per governar. Per al PP aquest seria un triomf simbòlic en una terra, Andalusia, de forta implantació socialista.

Mantenir Madrid
Esperanza Aguirre
El "vers lliure" del PP, la presidenta més crítica amb Rajoy, haurà d'encarar-se amb Tomás Gómez, el flamant nou líder del PSM. Hi ha poques possibilitats que perdi, però els vots que rebi el partit de Rosa Díez poden complicar-li les coses.

Astúries convulsa
Isabel Pérez-Espinosa
El PP pot tenir difícil aconseguir el poder a Astúries, una comunitat inclinada a l'esquerra, perquè el nou partit d'Álvarez-Cascos li pot restar vots. Caldrà veure qui aconsegueix el lideratge del centre-dreta.

Castella-la Manxa dubta
María Dolores de Cospedal
Els populars confien en una victòria de la seva secretaria general a Castella-la Manxa, un territori tradicionalment del PSOE. José María Barreda no té el filó de José Bono i les enquestes estan ajustades.

L'efecte Camps a València
Francisco Camps
Els socialistes tenen molt poques esperances d'arrabassar el govern al PP al País Valencià. Fins i tot temen que Camps augmenti la seva majoria. El desgast polític pel cas Gürtel podria ser insignificant.

Més continguts de

El + vist

El + comentat