Crònica 19/10/2011

Barcelona fa gratuïta l'àrea verda per als residents sense multes

A.b.
2 min
L'Ajuntament vol facilitar l'estacionament a l'àrea verda als veïns més cívics al volant.

Barcelona.Sis anys després que l'Ajuntament de Barcelona comencés a implantar-la, l'àrea verda deixarà de ser de pagament a partir de l'any que ve, quan es reparteixin els nous distintius, per als residents que no hagin tingut cap multa en l'últim any i tinguin les taxes municipals al corrent de pagament. L'equip de govern de Xavier Trias va anunciar ahir que les ordenances fiscals d'enguany inclouran una revisió de taxes en l'àrea verda que significarà la gratuïtat per al 70% dels 256.000 usuaris que compleixen els nous requisits de bona conducta . La validació es farà cada mes d'octubre fins a dotze mesos enrere i els beneficiaris rebran al desembre la nova targeta. El consistori preveu eixugar el dèficit de 600.000 euros que suposarà aquesta mesura per a les arques municipals augmentant entre un 2% i un 2,6% el cost de l'àrea verda per als no residents i entre un 1,8% i un 4,1% el de l'àrea blava, fet que repercutirà amb més força sobretot als barris de l'Eixample i al centre de la ciutat.

L'àrea verda, que ha arribat en els últims anys a Barcelona ja a barris allunyats del centre com el Poblenou, Sant Andreu i Sants-Montjuïc, en el límit amb l'Hospitalet de Llobregat, ha creat escola més enllà de Barcelona i ha estat adoptada per altres municipis com Esplugues, Valldoreix i Sant Joan de les Abadesses, que la van estrenar el 2009. Aquest 2011 s'han afegit a la idea l'Hospitalet, en el límit amb Barcelona al barri de Gran Via-Districte Econòmic, i València.

La reducció dels ingressos de l'àrea verda també cal veure com repercutirà en el Bicing, ja que aquests ingressos servien per pagar una part del cost del servei de bicicletes municipals i ara l'Ajuntament ja ha anunciat que pensa renegociar a la baixa aquesta despesa amb Clear Channel, l'empresa concessionària. L'equip de govern, que dijous aprovarà les ordenances fiscals amb el PP, revisarà a l'alça, per la seva banda, altres taxes com la grua municipal (1,5%) i els serveis de cremació dels cementiris (7%).

stats