HORITZÓ NACIONAL
Crònica 13/12/2011

Girona s'adhereix als municipis per la independència

O.m.
1 min
L'Assemblea Nacional Catalana es va presentar ahir a Barcelona. Es constituirà el 2012.

BARCELONA.El ple municipal de Girona va acordar ahir formar part de l'assemblea constituent de l'Associació de Municipis per la Independència, una entitat promoguda per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i encaminada a promoure la plena sobirania de Catalunya des dels ajuntaments. La moció que ahir es va tirar endavant amb els suports de CDC, CUP-RCat i ICV permet que Girona es converteixi en la primera capital de demarcació a adherir-se a aquesta xarxa de pobles independentistes.

S'hi van posicionar en contra el PSC i el PP, mentre que Unió es va desmarcar dels seus socis de federació i va abstenir-se. El promotor de l'associació, Vila d'Abadal, és el dirigent d'Unió més crític amb el líder democristià, Josep A. Duran i Lleida, i fonts municipals veuen en l'abstenció la voluntat dels regidors democristians gironins a no entrar en conflicte amb la direcció. La portaveu d'Unió, Marta Llorens, va recordar ahir al batlle de Vic que el seu partit no és independentista, sinó que defensa la via confederal.

També al matí, l'Assemblea Nacional Catalana es va presentar a Barcelona i va avançar que tenia previst constituir-se el 10 de març de l'any vinent amb la voluntat d'assolir un mínim de 241 assembles territorials. Ja se n'han creat 93 i n'hi ha un centenar en fase de constitució.

stats