Publicitat
Publicitat

FINANÇAMENT AUTONÒMIC

El Govern prepara la segona emissió de bons minoristes en un any

La conselleria d'Economia prepara la segona emissió de bons per a particulars de la legislatura, la tercera si comptem la que va encetar el tripartit el novembre del 2010, dies abans de les eleccions autonòmiques. L'import de la iniciativa serà d'un mínim de 3.000 milions d'euros i un màxim de 3.800 milions, el límit autoritzat per Madrid.

La novetat de l'emissió, que encara no està decidida, és que per primer cop hi haurà un tram a tres anys. El primer segment amb un venciment d'un any tindrà un tipus d'interès del 4,25%, que s'elevarà al 4,75% en el segon tram a dos anys. El que venç a tres exercicis pujarà a un tipus del 5,25%. Amb tot, portaveus del sector financer van indicar que els bancs i caixes col·locadors han recomanat a la Generalitat que prescindeixi d'aquest últim termini de tres anys perquè difícilment tindrà la confiança dels inversors. Les mateixes fonts també van destacar que el ministeri d'Economia podria haver de donar un permís especial per a aquest tros de l'emissió, si considera que es tracta d'un finançament a llarg termini.

De tota manera, en l'última emissió del març, la part de l'emissió a dos anys, que tenia les mateixes condicions que la que es planteja ara, va acabar-se abans que la de 12 mesos. Les mateixes fonts van assenyalar que el departament que encapçala Andreu Mas-Colell prepara l'emissió per pagar la primera que es va fer el novembre per al tripartit, i que va pujar a 3.000 milions. En aquest cas, només es va aprovar un sol tram a un any, a un tipus d'interès del 4,75%. La del març, ja amb CiU al Govern, va arribar als 3.200 milions amb la novetat del tram a dos anys esmentat.

L'administració catalana es troba ara en el procés de convèncer les entitats financeres perquè acceptin col·locar l'emissió de bons. Les comissions variaran entre el 0,50% i l'1,50%, depenent del termini. La comissió d'assegurament serà de l'1%.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT