Publicitat
Publicitat

Rita Barberá inicia el sisè mandat prometent regeneració

La reelegida alcaldessa de València, Rita Barberá, va engegar el sisè mandat defensant la "dignitat de la política" i de qui dedica la vida al servei públic "amb lleialtat i honestedat". En una clara referència als manifestants situats davant de l'ajuntament, Barberá va assegurar que ells són els primers interessats "a alçar la bandera de la regeneració de la vida pública" i per això es va comprometre a governar "amb austeritat i transparència".

En el seu discurs d'investidura, Barberá va reclamar al govern espanyol "un finançament més just" i va oferir al govern de Francisco Camps, que estava present a l'acte, "tot el seu suport". La resta de grups de l'oposició -PSPV, Compromís i EUPV- van apel·lar a la feina conjunta "per defensar els interessos dels valencians" i sobretot els d'aquells "més vulnerables davant la crisi econòmica". Tots van mostrar també el seu suport a l'escola en valencià fent la promesa del càrrec en aquesta llengua i amb un distintiu on s'hi podia llegir: "Sí al valencià".

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, va ser el més crític amb la gestió de Barberá i va reclamar polítiques que afavoreixin la creació d'una "ciutat per viure-hi" i no només "per ensenyar-la". A més, va destacar la decisió del seu grup de rebutjar "privilegis i prebendes" que distancien a la classe política del ciutadà, com els cotxes oficials o la seguretat.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT