Crònica 11/06/2011

Rússia aixecarà el veto a les hortalisses europees

Bricio Segovia
1 min
Medvédev ahir entre Barroso i Van Rompuy.

Moscou.El president de Rússia, Dmitri Medvédev, es va mostrar ahir disposat a retirar la prohibició d'importar hortalisses i verdures fresques procedents de la Unió Europea, que va imposar el 2 de juny, sempre que es garanteixi la qualitat dels productes que se subministren a Rússia.

"Estem disposats a reprendre els subministraments a canvi de garanties dels corresponents serveis de la Unió Europea (UE)", va detallar el cap del Kremlin, sense avançar una possible data del restabliment de les importacions.

L'anomenada crisi del cogombre va monopolitzar les converses de la cimera bianual entre representants europeus i russos que en aquesta ocasió es va celebrar a la ciutat de Nijni Nóvgorod, a 400 quilòmetres de Moscou.

Medvédev va analitzar aquest tema amb els presidents del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, que tenien la intenció d'arribar a un acord abans d'aquesta trobada per evitar treure protagonisme a altres temes de l'agenda internacional.

"Estem feliços perquè hem acordat que s'aixequi l'embargament sobre les hortalisses europees. Es posarà immediatament en marxa un sistema de certificats per a les verdures", va detallar en una roda de premsa Barroso, que va assegurar que els organismes de la UE avui ja haurien enviat els certificats necessaris a Rússia.

stats