Crònica 03/01/2012

La policia troba 34.400 euros al domicili de Diego Torres

1 min
La policia troba 34.400 euros al domicili de Diego Torres Diners en efectiu i un 'post-it' sospitós a casa del soci Urdangarin L'editora Carmen Balcells també rep  la visita de la policia El palau de Marivent, el millor escenari  per fer negocis

Diners en efectiu i un 'post-it' sospitós a casa del soci Urdangarin

Els agents policials van fer un escorcoll exhaustiu al domicili del presumpte cervell de la trama i soci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, el 7 de setembre a Sant Cugat del Vallès. Allà es van trobar amb una sorpresa: Torres disposava d'elevades sumes de diners en efectiu, en concret 34.400 euros repartits en 20 bitllets de 500, 3 de 200, 106 de 100 i 264 de 50, segons consta en l'acta del registre. També hi van trobar un post-it de color groc amb la inscripció "Dinero B " sobre uns papers on es consignen diverses sortides de diners cap a empreses pantalla.

L'editora Carmen Balcells també rep la visita de la policia

Una de les sorpreses del sumari és que la policia va interrogar el 5 de setembre del 2011 al seu domicili l'editora Carmen Balcells. La raó és que una empresa de la qual era administradora l'any 2005, Barcelona ad Libitum, va facturar a l'Instituto Nóos 4.060 euros per un recital a Palma de Paloma Berganza que es va fer el 23 de desembre d'aquell any. La cantant va facturar 2.727 euros a Balcells.

El palau de Marivent, el millor escenari per fer negocis

En les declaracions de diversos testimonis es consigna que Urdangarin es va reunir al Palau de Marivent amb responsables polítics per parlar dels seus negocis. En concret, amb el llavors president balear, Jaume Matas, i el director general d'Esports i amic de la família reial, Josep Lluís Ballester. Urdangarin els va convèncer de la importància de lligar l'esport d'elit amb el turisme i va fer d'intermediari per la compra de l'equip de ciclisme Banesto per 18 milions d'euros durant tres anys. L'Instituto Noós també va fer gestions per obtenir una etapa del Tour.

stats