Crònica 14/12/2011

Els aturats pagaran ara el 50% de quota als centres esportius

M.o.
2 min

BARCELONA.Els aturats que, fins ara, gaudien d'una subvenció del 100% de la quota en centres esportius municipals de Barcelona hauran d'assumir, a partir del gener, la meitat d'aquests pagament. L'Ajuntament ha fet números: el cost d'aquesta subvenció ha passat d'un milió d'euros el 2010 a quasi 3,8 aquest any, perquè el nombre de persones que s'hi ha acollit s'ha disparat de 5.900 a 12.000. Per rebre la subvenció, segons va informar la segona tinent d'alcalde, Sònia Recasens, caldrà acreditar que s'està a l'atur i empadronat a Barcelona i això es revisarà cada sis mesos. Recasens també va remarcar que hi ha centres "saturats" i que per això s'establiran límits de places subvencionades i que, un cop superats, s'atorgaran per sorteig.

Està previst que els abonaments als centres esportius municipals s'encareixin al voltant del 3% -com l'IPC- de cara a l'any que ve, que és la mateixa pujada que s'aplicarà a les quotes dels usuaris de residències, els habitatges tutelats i els centres de dia.

Més enllà de la retallada a la subvenció per a persones aturades a les instal·lacions esportives, l'actualització dels preus públics que va presentar ahir l'equip de govern de Barcelona també inclou l'exempció del polèmic pagament per la recollida de residus comercials als autònoms que treballen des de casa i generen poques deixalles.

Factures des del 2007

La Síndic de Greuges de Barcelona ja va sortir en defensa d'aquest col·lectiu després que, a principis d'any, l'Ajuntament de Barcelona els reclamés, de cop, el pagament de l'impost per recollida de residus dels últims quatre anys. En molts casos la factura superava els 400 euros. De cara al 2012, els autònoms amb una superfície de treball de fins a 25 metres quadrats, en exercici al domicili on estan empadronats i sense personal depenent no pagaran aquest preu públic. Una mesura que beneficiarà unes 4.500 persones.

stats