Crònica 02/03/2012

Bernat Pellissa: "Els diners de la marihuana seran beneficiosos per al municipi"

Defensa "L'Ajuntament no farà res il·lícit. Jurídicament, ho tenim ben travat" Arguments "És la solució que hem trobat per sortir d'aquesta gravíssima situació econòmica"

Dani Revenga
2 min
L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, al centre cívic del municipi.

Bernat Pellissa (ERC) és l'alcalde de Rasquera, poble de la Ribera d'Ebre que ha aprovat cedir terrenys a una associació per plantar-hi marihuana. Pellisa ho defensa com una via de desenvolupament econòmic d'un poble que busca alternatives.

El ple de l'Ajuntament va validar la iniciativa. El projecte és viable?

Sabem que hi ha veus discordants al municipi, però serem transparents. Explicarem en què consisteix el projecte i volem que sigui de consens. Ha de quedar clar que ni l'Ajuntament ni el poble plantarà marihuana, sinó que ho farà una associació amb qui signarem un conveni i a qui cedirem uns terrenys. Esperem que n'hi hagi prou per convèncer la màxima gent possible. Donarem tota la informació, farem una assemblea i obrirem un període d'exposició pública. Acceptarem totes les opinions, però les que siguin en positiu. Estem carregats d'arguments, no ens val un no perquè no.

Quins són aquests arguments?

A la nostra zona no hi ha alternatives econòmiques i aquest projecte serà pioner a escala europea. Crearem una empresa pública que es dedicarà a la interpretació i a la recerca del cànnabis, bàsicament per a usos terapèutics. És la solució que hem trobat per sortir d'aquesta gravíssima situació econòmica.

El marc legal no és un obstacle?

L'Ajuntament no farà cap activitat il·lícita. Entenem que aquesta activitat creï molts dubtes i recels. Però jurídicament ho tenim ben travat.

Comportarà beneficis?

És un contracte de dos anys, amb una aportació inicial de 36.000 euros per crear l'estructura i l'agència de recerca i interpretació. A partir d'aquí, 24 mensualitats de 54.000 euros, que suposen 1.300.000 euros. Són diners que ens aniran molt bé per eixugar el deute. A més, tenen el compromís de contractar 4 o 5 persones. Nosaltres utilitzarem els diners per crear entre 40 i 50 llocs de treball en gestió forestal, polítiques de reciclatge, autocompostatge de residus i eficiència energètica.

Preveieu danys col·laterals per al municipi en termes d'imatge?

De plantacions de marihuana n'hi ha arreu. Els diners que generarà, en lloc d'anar al mercat negre, revertiran en beneficis per al municipi.

stats