LA CRISI EL FUTUR DELS MITJANS PÚBLICS
Crònica 15/04/2012

Ramon Rovira pot ser nomenat director de TV3 dimecres que ve

Corresponsal als EUA, cap d'informatius, director de comunicació... Ramon Rovira va ocupar durant dues dècades diferents càrrecs de responsabilitat a TV3. Ara es prepara per tornar-hi com a director.

à. Gutiérrez
2 min
Ramon Rovira va entrar a TV3 com a delegat a la demarcació de Girona. Des d'aleshores  i fins al 2007 va ocupar diversos càrrecs directius.

BARCELONARamon Rovira es perfila com a nou director de TV3 en una decisió que es podria oficialitzar dimecres -quan se celebra el pròxim consell d'administració de la Corporació-, tot i que de moment no figura a l'ordre del dia. Però l'aparició de diverses informacions en premsa podria precipitar la convocatòria d'un ple extraordinari per tractar el tema o bé la inclusió a última hora per a la reunió de dimecres. En aquesta trobada, el president Brauli Duart ha de proposar un nom que se sotmet a votació. Les últimes setmanes hi ha hagut converses informals per assegurar el consens del seu nomenament. Segons ha pogut saber l'ARA, el periodista ja hauria accedit a la proposta d'ocupar el càrrec. Duart ha declinat fer declaracions sobre aquest tema per respecte als altres membres del consell als quals ha de presentar el seu candidat.

Rovira va néixer fa 53 anys a Girona. La seva carrera està lligada estretament a la Corporació, on va entrar com a delegat d'aquesta demarcació per a Catalunya Ràdio i TV3. Va ser nomenat cap de la secció de política abans de marxar el 1996 a Washington per ser el corresponsal als EUA. Va tornar-ne l'any 2001, quan va assumir el càrrec de director d'informatius.

El 2003 el tripartit guanya les eleccions i això té conseqüències a TV3. Joan Oliver deixa de ser-ne director i Francesc Escribano accedeix al càrrec. Hi ha el relleu a la direcció d'informatius, que passa a mans de Jaume Masdeu. Però Rovira segueix dins de la casa, en un lloc de nova creació: subdirector de TV3 i director de l'àrea de relacions institucionals, màrqueting i comunicació.

A més, es manté com a presentador i director del programa de debat Àgora , al canal 33. Hi seguirà fins al 2007, quan Xavier Coral n'assumirà les tasques fins al 2009. A partir d'aquest any l'espai salta a TV3 de la mà del seu presentador actual, Xavier Bosch.

Rovira no només deixa l' Àgora el 2007, sinó que abandona TV3: el Banc Sabadell el nomena director del nou gabinet de presidència i comunicació, el càrrec que ha estat ocupant fins a l'actualitat. La seva posició a l'entitat vallesana es consolida i, a finals del 2010, el consell d'administració del Banc Sabadell el promou a subdirector general de comunicació i relacions institucionals.

stats