Crònica 14/04/2011

Els sindicats també preparen un "escenari de conflicte" a Rigau

Els mestres de l'escola pública també estan en peu de guerra. Demà s'uniran a la manifestació de la funció pública i preparen mobilitzacions del seu sector, en què calculen que perillen 3.425 llocs de treball.

Sònia Sánchez
2 min
Els sindicats també preparen un "escenari de conflicte" a Rigau

Barcelona.L'anunciada retallada en els pressupostos del Govern, tot i no haver-se concretat, ja ha posat en alerta també els treballadors de l'escola pública. Les propostes que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va presentar dilluns per reordenar els horaris de la plantilla docent, esprement-ne el màxim rendiment sense haver de contractar cap mestre més, "dibuixen un escenari de conflicte", van advertir ahir els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEC, UGT i CGT.

Totes les forces sindicals de l'escola pública van fer front comú per oposar-se a les mesures que pretén impulsar Rigau i van anunciar "les mobilitzacions que siguin necessàries", més enllà de la manifestació unitària dels treballadors públics d'avui, a la qual també se sumen. De fet, van fer una "crida a la ciutadania" a unir-s'hi per defensar "la qualitat de l'educació pública", que veuen en perill. "Estan aprofitant l'excusa de la crisi per deteriorar els serveis públics", va denunciar la secretària general d'USTEC, Rosa Cañadell. Tot i que la consellera insistia ahir mateix al Parlament que no pensa prescindir de cap funcionari ni de cap interí, els sindicats van deixar clar que no creuen aquesta promesa i van presentar les seves pròpies dades. Segons els càlculs de CCOO, l'escola pública necessita per al proper curs 3.750 docents més per tal de fer front a l'increment previst de 15.000 nous alumnes.

Però amb l'augment d'hores lectives per als docents i l'eliminació de la sisena hora que proposa Ensenyament, calculen que el sistema guanya un temps de feina equivalent a 7.175 mestres. "La diferència són 3.425, per als quals perilla el lloc de treball", alerten. No obstant, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (Papac), que ahir es va reunir amb representants de la conselleria, veu bé la reorganització laboral dels mestres que proposa la consellera. El seu cavall de batalla serà, en canvi, la sisena hora, en què els sindicats estan dividits (CCOO i UGT la defensen i USTEC i CGT hi estan en contra). Els pares van reclamar al Govern que mantingui la sisena hora a l'escola pública, tot i que, si finalment desapareix, demanen a les escoles concertades que facin "un gest" per la igualtat i també la suprimeixin.

stats