Crònica 09/03/2011

"Si surts de l'ortodòxia, s'esveren molt"

1 min
"Si surts de l'ortodòxia, s'esveren molt"

Ha parlat amb l'arquebisbat de Barcelona?

De moment no m'han dit res. Tenen el meu telèfon i el del rector de la meva parròquia [al barri de la Trinitat], però ningú del bisbat m'ha avisat. Sí que he parlat amb altra gent, que m'ho ha fet saber.

Està sorprès?

La veritat és que no gaire. Al llibre m'explico i exposo el meu punt de vista. Sóc dels que no confonen la unitat amb la uniformitat. Però deuen tenir moltes pressions dels grups més integristes. No sé quines mesures poden prendre.

Quins passatges del llibre creu que poden haver molestat?

Si s'agafen frases aïllades, es poden malinterpretar. He fet alguna celebració d'homosexuals que són creients, però que no eren equiparables al matrimoni. Si s'han arribat a beneir vaixells, per què no puc fer celebracions com aquestes? I una altra qüestió. M'estimo molta gent, com la Conxita. Però també estic enamorat del Natació Barcelona, de l'Europa de futbol i de la vida.

Què espera de la conversa amb el cardenal Martínez Sistach?

Hi aniré amb l'actitud d'escoltar. El que ens uneix és el fonamental, la nostra fe. Ja sé que em renyarà. Però em molesta molt que em diguin el que haig de fer. He de dir, però, que no em fa cap gràcia que em cridin. No hi vaig tranquil, ni content.

Ha pensat a deixar l'Església?

No. Sempre he conviscut amb qüestions de l'Església amb les quals no he estat d'acord. La gent té problemes molt seriosos, més enllà del que es pot veure des d'un despatx. M'han cridat mai per dir-me si necessitava alguna cosa? No. Ni a mi ni a ningú. Si surts de l'ortodòxia, s'esveren molt.

stats