Cultura 29/01/2021

10 ficcions per contagiar-se de bon rotllo

Llibres, pel·lícules, sèries i espectacles que aporten llum en època de pandèmia

3 min
Una escena de 'Palm springs'
1.

'Palm Springs'. Pel·lícula disponible a Movistar+

Viure una vegada i una altra el mateix casament pot ser un malson... o una oportunitat per divertir-se sense pensar en el futur. Els protagonistes d'aquesta pel·lícula, interpretats per Andy Samberg i Cristin Millioti, s'agafen a la segona opció quan descobreixen que estan atrapats en una festa al mig del desert. Junts viuran una epopeia hilarant i plena de gags absurds.

2.

'23 paseos'. Pel·lícula disponible als cinemes

Trobar la felicitat no és qüestió d'edat. Ho demostren el Dave i la Fern, un treballador sanitari jubilat i una antiga ballarina divorciada que coincideixen al parc mentre passegen els gossos. D'allà en sortirà una història d'amor carregada de tendresa i d'anhel de compartir la solitud amb algú que també ho necessita.

3.

'Back to life'. Sèrie disponible a Filmin

Sortir de la presó i enfrontar-se a una nova realitat és una cursa d'obstacles sense la meta a l'horitzó. Però la Miri Matteson, interpretada de manera brillant per l'actriu Daisy Haggard, decideix no rendir-se malgrat tot. La sèrie l'acompanya en el procés de refer els lligams amb la família, un viatge que es converteix en un cant a la supervivència i a prendre's la vida pel costat lluminós.

4.

'Soul'. Pel·lícula disponible a Disney+

Pocs minuts després de l'arrencada d'aquesta història el protagonista mor. Però no és cap tragèdia, sinó el començament d'una aventura meravellosa al món on viuen les ànimes abans de néixer i després de morir. Soul és la pel·lícula més musical i més adulta de Pixar, però està plena de moments còmics i llança un missatge vital: la necessitat de saber gaudir de les petites coses de l'existència.

5.

' Zoey’s extraordinary playlist'. Sèrie disponible a la HBO

La Zoey no només pot llegir els pensaments de les persones que l'envolten, sinó que quan ho fa aquests interpreten números musicals. En aquesta sèrie, que acaba d'estrenar la segona temporada a la HBO, l'empoderament femení i el combat contra la masculinitat tòxica prenen forma amb una història optimista i plena dels èxits musicals dels últims temps.

6.

‘Una familia perfectamente normal’. Una pel·lícula disponible a Filmin

Una comèdia dramàtica danesa, opera prima de Malou Reymann, que explica la vivència des dels ulls de la jove Emma de la transició de gènere del seu pare, que li anuncia per sorpresa que vol ser Agnete. Una pel·lícula emocionant i bonica sobre l’amor familiar.

7.

'53 diumenges'. Espectacle al Teatre Romea

Pere Arquillué, Marta Marco i Lluís Villanueva són tres germans peculiars que quan es veuen sempre es barallen. Les circumstàncies els obligaran a retrobar-se i els xocs entre els uns i els altres generaran un devessall de comicitat. L'espectacle de Cesc Gay, que també compta amb Àgata Roca en el repartiment, té el riure de la platea assegurat.

8.

'Les coses excepcionals'. Espectacle a l'Escenari Brossa

Quan tot s'enfosqueix, una manera d'aixecar el cap és tenir una llista de les coses excepcionals de la vida. Aquest monòleg, que Pau Roca i Letícia Dolera interpreten de manera alterna, va ser un dels èxits de la temporada passada i l'Escenari Brossa l'ha repescat. Es tracta d'un text esperançador que convida a celebrar els moments positius de l'existència.

9.

'Molt a prop del final' de Diane Athill. Llibre publicat per Univers

L'escriptora Diane Athill ha fet 90 anys i decideix aprofitar-ho per repassar tot el que ha viscut. Alliberada de totes les inhibicions, Athill reflexiona sobre tot allò que l'ha fet gaudir al llarg dels anys i parla dels moments que recorda amb un somriure. Converses, viatges i amistats formen part del llibre, que també aborda el pas del temps i el final de la vida.

10.

'Llum de febrer' d'Elizabeth Strout. Llibre publicat per Edicions de 1984

L'Olive Kitteridge és un dels personatges més rondinaires i alhora més estimats d'Elizabeth Strout. En aquesta novel·la, l'escriptora recupera la protagonista en els últims moments de la seva vida, però la tristesa no s'apodera d'ella. L'Olive troba un company de viatge quan menys s'ho espera i, al seu costat, construirà una existència carregada d'afecte que omple aquesta història commovedora.

stats