Abusos sexuals

16 dones acusen el mag David Copperfield d'abusos sexuals

Segons una investigació de 'The Guardian' més de la meitat de les acusacions provenen de dones que en el moment dels fets tenien menys de 18 anys

2 min
David Copperfield, portat a judici  per un espectador

Barcelona16 dones acusen el mag nord-americà David Copperfield (Metuchen, 1956) d'haver comès abusos sexuals i de comportaments inadequats entre els anys 80 i el 2014, segons The Guardian, que ha entrevistat més de cent persones i ha revisat informes policials i judicials. Més de la meitat de les acusacions provenen de dones que en el moment dels fets tenien menys de 18 anys. Algunes fins i tot eren menors de 15 anys, tot i que podria ser que Copperfield no en sabés l'edat. En la majoria de casos les dones van conèixer Copperfield per la seva popularitat com a il·lusionista. Algunes de les víctimes reconeixen que ha estat arran del moviment Me Too que s'han atrevit a denunciar els fets.

Segons tres de les víctimes, Copperfield va drogar-les abans de mantenir-hi relacions sexuals, de manera que no van poder-li expressar el seu consentiment. La model Brittney Lewis, una de les acusants, ja va denunciar els fets el 2018 al mitjà digital The Wrap. "No se m'acudiria per res del món acusar algú d'això si no estigués completament convençuda que en aquell moment estava drogada", diu la Gillina, una altra de les víctimes, que el 1993 va quedar amb el mag per fer una copa després d'un dels seus espectacles.

Quatre de les víctimes han explicat que l'il·lusionista va magrejar-les o tocar-les d'una manera sexual durant algun espectacle de màgia en què va convidar-les a pujar a l'escenari. La família d'una de les víctimes, que va assistir a l'espectacle com a públic, assegura que va veure com Copperfield magrejava els pits de la seva filla. Fallon Thornton, que és qui va patir aquesta agressió sexual el gener del 2014 en un espectacle a l'hotel MGM Grand, va denunciar els fets a la policia de Las Vegas, però va rebre com a resposta un "falta d'evidència".

Una altra de les víctimes denuncia que després de conèixer el mag el 1991, ell va començar a trucar-li a altes hores de la nit. En aquell moment ella tenia 15 anys. Tres anys després, la víctima reconeix que van tenir sexe consentit. Segons els advocats de Copperfield, aquesta relació va ser plenament consentida i va durar quatre anys.

Copperfield, que té 67 anys, ha negat rotundament les acusacions. El gener d'aquest any el mag es va veure esquitxat per l'escàndol d'abusos sexuals a menors de Jeffrey Epstein, després que el seu nom aparegués a la llista de contactes del magnat. En el judici del cas, una de les testimonis va declarar que havia conegut Copperfield en una de les cases d'Epstein i que ell li havia preguntat si estava al cas que hi havia dones que rebien diners per "trobar altres dones" per a la xarxa del magnat i Maxwell. 

stats