Art
Cultura 02/11/2021

380.000 euros per a la restauració de la Seu de Manresa

La primera fase de les obres ha començat a la nau central de la basílica

Ara
2 min
Imatge de l'interior de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa.

BarcelonaLa primera fase de les obres de restauració de la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa, emblema del gòtic a la Catalunya Central, ha començat aquesta setmana amb una intervenció a la nau central de la basílica. El projecte consisteix en una intervenció integral que ha de garantir la preservació del monument en el marc del projecte global del temple, declarat bé cultural d’interès nacional com a monument històric-artístic des de l’any 1931. Les obres tenen un cost de 380.000 euros, 200.000 dels quals provenen del departament de Cultura. La resta els aporten a parts iguals les institucions implicades en el projecte: el bisbat de Vic, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa.

Segons informa Cultura, la primera fase comprèn la intervenció sobre el mòdul entre el contrafort 3 i el contrafort 4, situats al deambulatori dins de l'absis, en concret sobre el contrafort de segon nivell número 4 i el pany de paret entre els contraforts 3 i 4, així com el finestral amb el seu vitrall.

També s'està restaurant el frontal florentí del segle XIV, una de les peces més rellevants de la col·lecció de béns mobles de la Seu i considerada una joia del patrimoni tèxtil medieval. El 9 de setembre el tapís va ser traslladat a les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya per ser estudiat i reparat, un procés que durarà uns set mesos. Aquesta actuació està finançada en el marc del conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Fundació La Caixa.

L'actual pla director de l'obra de restauració de la Seu va redactar-se l'any 2001 i des d'aleshores es treballa de forma coordinada entre les institucions per executar les obres. El departament de Cultura, el bisbat de Vic, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa participen conjuntament per finançar les intervencions de restauració a la Seu de Manresa des de l'any 2002.

stats