Publicitat
Publicitat

Art

Acord polític per reobrir el Chillida Leku

El govern basc i la Diputació Foral de Guipúscoa faran arribar una proposta a la família de l'escultor per tornar a posar en marxa el museu

El govern basc i la Diputació Foral de Guipúscoa estan "totalment d'acord" en intentar de reobrir el museu Chillida Leku i tenen la intenció de formular una "primera proposta" a la família de l'escultor.

"No parlaré dels termes de l'acord, però sí que puc confirmar que estem d'acord amb la Diputació de Guipúscoa per seguir intentant" la reobertura de la instal·lació, ha explicat la consellera de cultura basca, Blanca Urgell. 

El Diario Vasco anunciava avui que l'executiu de Vitòria i la Diputació de Guipúscoa haurien acordat d'oferir a la família de l'artista uns 200.000 euros anuals per sufragar part del dèficit que genera el funcionament del museu i posar fi al tancament que va començar l'1 de gener.

"Efectivament estem d'acord amb la Diputació de Guipúscoa en la primera proposta, que com totes ha de ser contrastada amb l'altra part i probablement alguna alteració en el procés", ha assenyalat Urgell.

"És treballar primer i principalment amb la família", ha destacat la consellera. Urgell també ha subratllat que la "voluntat" del govern basc "ha estat i continua sent d'intentar, per tots els mitjans al seu abast", aconseguir reobrir el Chillida Leku amb unes fórmules "compatibles amb la situació econòmica actual". 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT