Adapten la novel·la 'Victus' a dos jocs de taula i de cartes

Els jugadors prenen la identitat dels protagonistes de l'obra, que es barallaran en els diversos escenaris del setge del 1714

Els personatges de la novel·la d'Albert Sánchez-Piñol 'Victus' seran els protagonistes d'un joc de cartes i un altre de taula que sortiran al mercat aquest mateix mes i al setembre, respectivament, editats per Devir. L'acció de la novel·la, protagonitzada per Martí de Zuviria, s'emmarca en la Guerra de Successió i sobretot al setge de Barcelona. Al joc de cartes, els jugadors prenen la identitat dels protagonistes de l'obra, tant del bàndol que defensava Barcelona com del de les tropes borbòniques, i en diversos escenaris del setge es barallaran per guanyar una guerra en què tot s'hi val i no se sap qui va amb qui. El joc ha estat adaptat pel filòleg i expert en jocs de taula Oriol Comas.

El joc està pensat perquè hi participin entre tres i cinc persones, i la durada aproximada és d'uns 30 minuts. És apte per a jugadors a partir dels 10 anys i tindrà un cost de 20 euros. El joc consta de 160 cartes il·lustrades per David Pacerisa i disseny de Jordi Roca.

Coma és filòleg de formació i és autor, expert i col·leccionista en jocs de taula. Des del 1985, ha creat i produït més de 50 jocs de taula i és director del Festival de jocs de taula Dau, a Barcelona, i de la fira jugarXjugar, a Granollers. Per Coma, adaptar un llibre com 'Victus' és "molta responsabilitat" i ha afirmat que tot i fer el joc "des del respecte" ha acabat aportant una "visió diferent".

"El que hem intentat precisament és que els lectors de Victus revisquin els dubtes de Zuviría, l'actuació dels herois de la ciutat, els escenaris del setge, la confusió dels últims esdeveniments. Tot plegat, mitjançant els mecanismes del joc", explica el creador.

Pel que fa el joc de taula, està creat per Toni Serradesenferm i es preveu que surti al mercat al setembre.