CINEMA
Cultura 12/08/2011

Aki Kaurismäki posa fi al seu "boicot cultural" als Estats Units

El director deixarà que la seva nova pel·lícula competeixi als Oscars

Efe
1 min

HèlsinkiEl director finlandès Aki Kaurismäki ha decidit posar fi al "boicot cultural privat" que va començar el 2003 contra els Estats Units i l'Acadèmia del Cinema de Hollywood, per protestar per la invasió nord-americana de l’Iraq i la política del president George W. Bush.

Kaurismäki, el director finlandès més premiat internacionalment, vol que el seu últim llargmetratge, Le Havre, competeixi per l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera en la pròxima edició dels premis de Hollywood, segons publica avui el diari Helsingin Sanomat.

“Com que els Estats Units tenen ara un president democràtic i han retirat les tropes de l’Iraq, ja no hi ha cap motiu per mantenir el boicot”, va declarar al mitjà el director, guionista i productor finlandès.

La cinta Le Havre, guanyadpra del premi de la crítica internacional (FIPRESCI) en l'últim festival de Canes, és la favorita per representar Finlàndia en la 84ena edició dels Oscars entre les 25 pel·lícules seleccionades per l’acadèmia finlandesa.

Aquest film, el primer de Kaurismäki des que Barack Obama va arribar a la presidència dels EUA, és una història sobre la immigració i la solidaritat protagonitzada per un netejabotes que acull un adolescent africà perseguit per la policia.

El 2002, Kaurismäki va ser el primer director finlandès a ser nominat a l’Oscar per Un home sense passat.

stats