Publicitat
Publicitat

ART

La Fundación Francisco Franco denunciarà l'escultura d'Arco

La fundació interposarà una demanda civil i estudiarà la via penal en contra d'Eugenio Merino, la fira Arco i IFEMA, perquè l'escultura "ofèn i caricaturitza l'anterior cap d'estat"

La Fundación Francisco Franco presentarà una denúncia contra l'artista Eugenio Merino per l'escultura 'Always Franco' , exhibida a l'expositor que la galeria barcelonina ADN té a Arco , fira a la qual , junt amb IFEMA , considera responsable civil subsidiari .
 
El vicepresident de la fundació , Jaime Alonso , ha anat avui amb un notari a fer fotografies de l'obra en què apareix Franco vestit de militar dins d'una cambra frigorífica de begudes . Alonso ha dit que , a parer seu, s'està " ofenent greument l'anterior cap de l'Estat , s'està caricaturitzant i convertint en guinyol " algú que mereix un respecte tant per haver estat cap de l'Estat com per estar mort . "Es tracta d'una persona que mereix un tractament adequat i no podem caure en l 'ofensa gratuïta i permetre que , per un pretès interès artístic , es cometin aquestes ofenses ", ha afegit .

El vicepresident de la Fundación Francisco Franco ha anunciat que s'interposarà una demanda civil i que estudiaran una possible demanda penal perquè es tractar de l'anterior cap de l'Estat . A més , ha assegurat que l'associació actuaria "de la mateixa manera" si aquesta caricaturització s'hagués fet " amb algun comunista o socialista que ja hagi passat a la història" .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT