Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Arrenca la setmana Umbria Jazz a Barcelona

El Festival Internacional de Jazz de Barcelona programa del 7 al 14 de novembre el bo i millor de l'escena jazz italiana, sota el paraigua del prestigiós festival de Perusa

El 43è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona celebra, del 7 al 14 de novembre, la setmana Umbria Jazz Barcellona. Set dies en què la sala Luz de Gas i el Conservatori del Liceu barcelonins acolliran el bo i millor de l'escena jazz italiana, sota el paraigua del prestigiós festival Umbria Jazz, que se celebra des del 1973 a Perusa, i amb el qual el Festival de Jazz de Barcelona es va agermanar el juliol passat.

"És una estratègia  que va en moltes direccions", diu Joan Anton Cararach, director artístic del festival, sobre la política d'agermanar-se amb altres festivals de jazz. "En el cas de l'Umbria Jazz una de les coses que buscàvem era portar fins aquí una representació de músics italians, que és com dir una representació del millor jazz que es fa, no a Europa sinó al món- Artistes com Stefano Bollani, que a Itàlia ven més entrades que qualsevol artista del jazz nord-americà". Bollani farà un recital de piano sol dissabte a Luz de Gas.

"També es tracta de donar a conèixer el festival en un mercat, l'italià, que en els últims anys ens fixat que ha crescut moltíssim en el nostre festival", continua Cararach. "I després, i amb això confiem en anar de bracet amb l'Institut Ramon Llull i amb l'Institut de Cultura de Barcelona i amb l'ICIC, per exportar els nostres músics".

La setmana Umbria Jazz acabarà dilluns 14 amb un maridatge entre la tòfona blanca d’Umbria amb la tòfona negra catalana en un sopar a càrrec de Marco Bistarelli i Sergi de Meià al restaurant Monvínic.

La programació completa de la setmana Umbria Jazz és la següent:

DANILO REA & FLAVIO BOLTRO DUO
Luz de Gas
Dilluns, 7 de novembre a les 21 h

GRABIELLE MIRABASSI TRIO
Conservatori del Liceu
Dimarts, 8 de novembre a les 20.30 h

GIOVANNI GUIDI – GIANLUCA PETRELLA DUO + BIG BAND CONSERVATORI LICEU
Conservatori del Liceu
Dimecres, 9 de novembre a les 20.30 h

ENRICO RAVA TRIBE
Luz de Gas
Dijous, 10 de novembre a les 21 h

PAOLO FRESU & OMAR SOSA DUO
Luz de Gas
Divendres, 11 de novembre a les 21 h

STEFANO BOLLANI
Piano Solo
Luz de Gas
Dissabte, 12 de novembre a les 21 h


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT