Teatre
Cultura 25/10/2011

Benet i Jornet refusa presentar més obres al TNC i al Teatre Lliure

El dramaturg remarca la importància de donar pas als nous autors del país, en una entrevista a 'Presència'. Benet i Jornet ha explicat que vol seguir escrivint i estrenant en sales més petites

Acn
1 min
El guionista i dramaturg Josep Maria Benet i Jornet

BarcelonaFa setmanes Josep Maria Benet i Jornet expressava que sentia "vergonya" perquè el Teatre Nacional recuperava Una vella, coneguda olor, l'obra que el dramaturg va escriure amb vint-i-dos anys, i ara anuncia en una entrevista a Presència, que avança el diari Avui, que no acceptarà fer cap obra "mai més" ni al Teatre Nacional de Catalunya ni al Teatre Lliure.

Benet i Jornet afirma que està agraït a les dues institucions –que han estrenat moltes de les seves obres–, però considera que és el moment de donar pas a autors més joves que formen part de "la boníssima dramatúrgia d'aquest país".

El dramaturg ja havia explicat que li sabia greu que es recuperés una obra primerenca com Una vella, coneguda olor perquè es podia interpretar com una trava per als nous autors; Benet i Jornet, però, afirma que vol seguir escrivint i estrenant en sales més petites i reivindica el teatre clàssic català, que afirma que s'ha de tractar "sense vergonya".

stats