Cinema
Cultura 28/09/2013

Les receptes contra la pirateria, segons el fundador de Beodee

El megabuscador creat per Carles Pastor serveix d'enllaç a plataformes de descàrrega legal i fa les funcions de comparador de preus per al client final. Compta amb 6.000 pel·lícules, i ja és el catàleg legal més gran de cinema a Espanya

Efe
2 min

ValènciaEl productor de cinema i fundador del nou megabuscador de pel·lícules i sèries Beodee, Carles Pastor, creu que la fi de la pirateria passa per "ajustar-se al màxim a les necessitats del consumidor", més que no pas per legislar o perseguir, i això que Espanya és, diu, un dels països més "pirates" del món.

Pastor defensa la necessitat de "reinventar totalment" el model de negoci del cinema, perquè "no pot ser que tot el sector estigui agonitzant al mateix temps que es veu més cinema que mai". Així és, bàsicament, com va sorgir la idea de crear aquest megabuscador de pel·lícules, curtmetratges, documentals i sèries, on estan ja disponibles des d'aquest mes més de 6.000 títols. El negoci es basa en servir d'enllaç a plataformes de descàrrega legal i fer les funcions de comparador de preus per al client final.

Encara que eludeix donar dades sobre la inversió inicial i els objectius de facturació, Pastor explica que "qualsevol emprenedor ho té molt complicat", ja que "a Espanya hi ha generacions senceres que mai no han pagat per descarregar-se contingut d'internet".

El catàleg legal de cinema més gran

Des del mateix moment del seu naixement, Beodee concentra el catàleg (legal) de cinema més extens d'Espanya i preveu expandir la seva oferta en breu a França, Alemanya, Holanda i diversos països llatinoamericans, tot això mantenint des d'Espanya l'operativitat de les pàgines.

"El principal problema al qual ens enfrontem és que la gent no coneix la web i que a Espanya la gent li costa molt pagar per la cultura. Per això intentem que el preu sigui al més just possible", afegeix Pastor. Una altra de les dificultats té relació amb la impossibilitat d'oferir estrenes a la web al mateix temps que a les cartelleres o la possibilitat de reduir els preus, a causa dels contractes de comercialització que imposen les grans productores nord-americanes.

"Si val el mateix veure una superproducció nord-americana que una pel·lícula espanyola que ha costat 400 vegades menys, quina pel·lícula veurà la gent ? Ningú no compra un 600 quan té la possibilitat de comprar un Rolls Royce pel mateix preu", lamenta aquest productor valencià.

Segons la seva opinió, les plataformes de descàrrega a internet contribuiran a poc a poc a acabar amb aquest model "monopolístic", de manera que sigui possible la comercialització directa al consumidor i que s'incrementi la competència.

Beodee va sortir al mercat el passat 4 de setembre amb el suport econòmic del ministeri d'Educació, Cultura i Esport i la col·laboració en la seva difusió i promoció de CulturArts-IVAC (Institut Valencià de les Arts Cinematogràfiques).

A cada resultat de cerca apareixen diverses alternatives de preu, i, d'aquesta manera, l'usuari pot seleccionar l'oferta que més li convingui.

stats