Les biblioteques públiques catalanes vendran llibres de paper i digitals

15 biblioteques públiques catalanes entren en una prova pilot per potenciar la venda de llibres

Quinze biblioteques públiques catalanes i quinze llibreries, entre les quals se'n troben dues de Barcelona, quatre de Girona, la Provincial de Lleida o la de Cornellà, són les primeres que participaran en una prova pilot de venda de llibres, tant de paper com digitals, en aquestes institucions.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, han signat avui un conveni de promoció del llibre en el qual s'inclou "potenciar la compra-venda de llibres i llibres digitals per part dels usuaris de biblioteques amb entrega del llibre a la biblioteca, llibreria o domicili".

En el conveni s'indica que s'implementarà el portal digital de les llibreries catalanes a les biblioteques, el Liberdrac, i es potenciarà la ubicació de "llibreries físiques a les biblioteques, que actuïn com a aparadors de reclam de títols i d'agenda de les llibreries de proximitat i també com a botigues obertes als usuaris".

A l'octubre es començaran a vendre llibres. Durant la prova pilot biblioteques i llibreries funcionaran com tàndems. L'usuari podrà adquirir el llibre que vulgui del catàleg de la llibreria i recollir-lo a la mateixa biblioteca o a la llibreria entre 24 i 48 hores després.