Teatre
Cultura 18/10/2011

CaboSanRoque i Leo Bassi bufaran les espelmes del festival Escena Poblenou

La música, la dansa i el teatre conflueixen a la desena edició del certamen de creació contemporània, que té lloc a partir de demà i fins al 24 d'octubre en diferents espais del barri

Ara
1 min

BarcelonaEl Festival Escena Poblenou celebra deu anys com a plataforma multidisciplinar de creació contemporània amb els espectacles de CaboSanRoque, Rosa Muñoz i Leo Bassi, que tindran lloc a partir de dimecres i fins al 24 d'octubre en diferents espais del barri.

La innovació i l'experimentació són a l'adn del festival dirigit per la creadora Ada Vilaró i que al llarg d'un deseni ha aconseguit reunir més de 40.000 espectadors i de 200 espectacles. Enguany, malgrat que la crisi ha obligat a reduir les pretensions del certamen, l'Escena Poblenou ha programat vint-i-dos espectacles, molts dels quals són estrenes.

CaboSanRoque –que també celebren deu anys– presentaran Bestiari, un work-in-progress que transforma els particulars instruments de la banda en animals. La companyia Tàngram, en col·laboració amb la Central del Circ, estrenarà Instants. Quatre representants de companyies circenses internacionals s'han unit per aquest espectacle de carrer.

La coreògrafa i ballarina Rosa Muñoz convida els espectadors a formar part del seu món més íntim, a través de l'espectacle John, Johnny. També serà present al festival la dansa de Hierba Roja i el projecte de teatre físic d'Esther Freixa, Medea (a la carta), que tindrà lloc en pisos privats del Poblenou.

Els artistes performatius Collectivo Cinetico estrenaran a Barcelona dues de les seves creacions, una de les quals és de teatre de carrer. La companyia francesa Cacahuète, una de les més importants d'aquesta disciplina, presentarà a la ciutat L'enterrament de Mamam. El Festival tornarà a comptar amb Leo Bassi, que el 2010 va posar-se el públic a la butxaca amb Utopia.

stats