Música

Calle 13, Vetusta Morla i Berri Txarrak, primeres confirmacions del Cruïlla 2014

El festival barceloní, que celebrarà els dies 11 i 12 de juliol, també comptarà amb les cantants Zaz i Imelda May

Les bandes Calle 13, Vetusta Morla i Berri Txarrak, i les cantants Zaz i Imelda May són les primeres conformacions de la vuitena edició del Festival Cruïlla Barcelona, que es farà l'11 i 12 de juliol a la capital catalana.

Segons ha informat aquest dimarts l'organització en un comunicat, les primeres confirmacions serveixen "per anar obrint boca" i pretenen ser una mostra estilística del cartell d'aquest any, a l'espera de la presentació de la llista definitiva de participants al març. Els primers noms revelats "segueixen la línia artística" per la qual el festival aposta des de la seva primera edició, amb la premissa de trencar totes les fronteres estilístiques i barrejar grups i cantautors sense complexos.

La banda de Puerto Rico Calle 13 portarà al Cruïlla la seva barreges de rap, rock, merengue, reggaeton, cúmbia i qualsevol gènere que es pugui utilitzar per comptar una història a base de lletres satíriques que amaguen problemes socials i polítics d'actualitat. Hi presentaran al Cruïlla el nou disc 'Multi-viral' en el qual hi ha col·laborat Julian Assange, el fundador de WikiLeaks.

Els madrilenys Vetusta Morla tocarà temes dels seus quatre àlbums i el grup de Navarra Berri Txarrak celebrarà el seu 20è aniversari al festival, on tocarà els temes més emblemàtics dels seus set discos.

La francesa Zaz protagonitzarà el seu primer concert a Espanya, en què mostrarà al públic del Cruïlla les seves barreges de jazz, blues i música llatina, mentre que la irlandesa Imelda May, que s'inspira en els grans del jazz com Billy Holyday i Dinah Washington, presentarà al festival el seu nou àlbum.