Publicitat
Publicitat

Teatre

Unes 200 persones es manifesten a París contra una obra de Romeo Castellucci

Integristes catòlics contra una obra de teatre a París

Uns 200 catòlics fonamentalistes s'han manifestat de nou avui davant del Théâtre de la Ville de París, on es representa una obra que consideren "blasfema" i en contra de la qual protesten des del 20 d'octubre. L'obra en qüestió és 'Sobre el concepte de rostre en el fill de Déu', de l'italià Romeo Castellucci, vista a Barcelona durant el festival Grec passat

Envoltats per un important dispositiu policial, els fidels, joves i grans, amb crucifixs, rosaris i banderes del Sagrat Cor s'han reunit al costat del teatre, a la plaça del Châtelet, a primera hora de la tarda, en el moment en què els espectadors, després de ser escridassats, entraven al teatre.

"Senyors espectadors, aneu a veure avui una blasfèmia i nosaltres som aquí per reparar els pecats que cometreu", els ha etzibat el mossèn Xavier Beauvais, de l'església tradicionalista parisenca Saint-Nicolas-du-Chardonnet. "No som malvats fonamentalistes, integristes", "Som catòlics, fidels a la fe catòlica que venim a manifestar-nos en contra de la blasfèmia", ha afegit des del micro entre pregàries cantades pels creients agenollats.

El cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París i president de la conferència episcopal francesa, va condemnar dissabte les actuacions d'"un grupúscul que diu representar l'Església catòlica sense cap mandat" i que "fa de la fe un argument de violència".

Des del 20 d'octubre, els fonamentalistes catòlics, alguns dels quals són membres de Civitas, pròxima a la Franternité de Sant Pius X fundada el 1970 per l'arquebisbe integrista francès Marcel Lefebvre -excomunicat al 1988 pel Vaticà- i de joves catòlics de Renovació Francesa, protesten cada dia davant del Théâtre de la Ville per perturbar l'espectacle de Romeo Castellucci Sobre el concepte de rostre en el fill de Déu. Dimarts, al centre de París, n'eren entre 1.500 i 5.000, segons les fonts.

Aquests fonamentalistes jutgen ofensiu els darrers minuts de la peça on un rostre gegant de Crist sembla tacat per excrements, eco del patiment dels dos personatges, un vell incontinent i el seu fill que el neteja i el canvia.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT