Publicitat
Publicitat

Gastronomia

Slow Food fa públics els distintius Km 0

Catalunya lidera el projecte Km 0 de Slow Food

D'un total de 59 establiments, Catalunya és la comunitat més representada, amb 25 restaurants

Slow Food Espanya ha fet públics els cuiners i restaurants inclosos en el distintiu Km 0 del curs 2010-2011. Són un total de 60 cuiners i 59 restaurants que apliquen els criteris que exigeix aquest moviment internacional per potenciar la producció d'aliments de proximitat i qualitat.

La comunitat més representada segueix essent Catalunya, amb 25 establiments, 12 d'ells a Barcelona, seguida del País Basc. Igualment, compten amb un o més restaurants València, Saragossa, Mallorca, Alacant i Astúries.

Els criteris que exigeix Slow Food als restaurants per incorporar-se al Km 0 són aquests: han de comprar directament a tres productors, com a mínim, que es trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant, i en la seva carta han d'incloure, com a mínim, cinc plats considerats Km 0. Un plat d'aquestes característiques ha de comptar amb un 40% d'ingredients comprats a productors propers i l’altre 60% ha de correspondre a productes ecològics.

Amb aquest projecte es pretén contribuir a reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera que provoca el transport d'aliments i a mantenir el teixit econòmic agroalimentari local. Al mateix temps, els restaurants inclosos en el Km 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat, que en molts casos es troben en risc de desaparició.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT