Cultura

La pel·lícula 'Cerca de tu casa', protagonitzada per Sílvia Pérez Cruz, amb l'ARA

L'emotiva història sobre un desnonament es podrà aconseguir dissabte 21 i diumenge 22 de gener per 9,95 euros

'Cerca de tu casa' és una pel·lícula amb consciència social, un musical atípic i un drama emocionant. Dirigida per Eduard Cortés i interpretada per Sílvia Pérez Cruz, ha aconseguit tres nominacions als Gaudí, entre elles, la de millor actriu i millor cançó. S'ha convertit en una de les pel·lícules imprescindibles de l'any passat i l'ARA l'ofereix als lectors el dissabte 21 i el diumenge 22 de gener al preu de 9,95 euros.

Cortés i el guionista Piti Español situen 'Cerca de tu casa' l'any 2007, quan encara no hi havia la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Així, el dia en què la Sonia (Sílvia Pérez Cruz) i el Dani (Ivan Massagué) són desnonats, només poden comptar amb l'ajuda dels pares d'ella. Però una legislació que no inclou la dació en pagament afegeix més pressió i afecta els pares, que poden perdre el pis perquè va ser l'aval de la hipoteca de la Sonia i el Dani.

"Al principi els desnonaments es vivien com un fracàs personal. La gent se sentia culpable i ho amagava per no sentir-se estigmatitzada", diu Cortés, que teixeix un relat que és un trànsit des de la foscor i la soledat fins a la recuperació de la dignitat a través de l'acció col·lectiva. "Un cop has vist aquesta pel·lícula t'adones de la importància de compartir, de no sentir-te sol, comenta Pérez Cruz. "Vivim en un món molt individualista, i veure com surt la solidaritat de gent amb qui en realitat no compartiríem mai res, a part de ser molt emocionant, és tan de veritat que té una força imparable".