Cinema

Chico & Rita nominada al Premi del Cinema Europeu d'animació

La pel·lícula de Fernando Trueba, Mariscal i Tono Errant comparteix nominació amb la francesa 'Le xat du rabbin' i la franc-belga 'Une vie de xat'

La pel·lícula Chico & Rita figura entre les tres produccions que han estat nominades per al Premi de Cinema Europeu a la millor pel·lícula d'animació, que  anualment concedeix l'Acadèmia de Cinema Europea (EFA) .

L'acadèmia ha anunciat avui que al costat del llargmetratge espanyol han estat seleccionats el francès Le xat du rabbin , d'Antoine Delesvaux i Joann Sfar , i el franc - belga Une vie de xat , de Jean - Loup Felicioli i Alain Gagnol .

Chico & Rita , de la qual existeix una versió en còmic , és obra de Tono Errant , Javier Mariscal i Fernando Trueba i relata una història d'amor que es desenvolupa a la Cuba anterior a Fidel Castro .

L' EFA va assenyalar que les tres produccions van ser elegides per un jurat compost pel danès Per Holst , l'espanyol Antonio Saura , el francès Patrick Caradec , el finlandès Heikki Jokinen i l'alemany Thilo Rothkirch .

Els premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu seran lliurats durant una gala que tindrà lloc a Berlín el 3 de desembre pròxim.