Publicitat
Publicitat

'Chico i Rita' descavalca 'Tintín' de l'Oscar al film d'animació

A hores d'ara, Steven Spielberg encara no s'ho deu creure: dues pel·lícules europees, la francesa Un gat a París i la producció catalana Chico i Rita , han fet fora Tintín de la cursa dels Oscars en la categoria de millor pel·lícula d'animació. Ni rastre tampoc de Cars 2 , la primera producció de Pixar que no aconsegueix la nominació a l'Oscar des que el 2001 es va crear la categoria. Un eufòric Xavier Mariscal, director de Chico i Rita juntament amb Fernando Trueba i Tono Errando, celebrava ahir una notícia que, segons el dissenyador valencià, significa "el reconeixement que existeix un cinema d'animació diferent, fet per a adults".

"Estic endeutat amb els bancs, sí, aquests fills de puta", exclamava Mariscal, sense filtre, a Canal Plus, tot just conèixer la notícia. El creador del Cobi assegurava posteriorment que la nominació arribava després de "molt patiment" i "molta inversió de diners i energies", i que espera que el reconeixement de l'Acadèmia de Hollywood serveixi per donar a conèixer la pel·lícula en països llatinoamericans com Mèxic, Argentina, Bolívia, Colòmbia i Xile.

Fora de la cursa dels Oscars s'ha quedat també Arrugues -l'altra producció amb participació catalana finalista a la shortlist de la categoria-, que adapta la novel·la gràfica homònima de Paco Roca, guardonada amb el Premio Nacional de còmic. Mariscal, que ha alabat moltíssim Arrugues, resumia les diferències entre Chico i Rita i els seus rivals afirmant: "Productores com Pixar fan pel·lícules perfectes, mentre que els nostres films estan plens d'errades, però tenen gràcia i molt cor". El conseller Mascarell, per la seva banda, ha descrit el film com "una delícia de pel·lícula".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT